• 001.png
  • 001_01.jpg
  • 001_03.jpg
  • 001_04.jpg
  • 001_05.jpg
  • 001_06.jpg
  • 001_07.jpg
  • 001_08.jpg
  • 001_09.jpg
  • 001_10.jpg
  • 001_11.jpg
  • 001_12.jpg
  • 001_13.jpg
  • 001_14.jpg

Дан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи


Свечана академија поводом Дана Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу одржана је у петак, 21.04.2023. године.

Том приликом награђени су најбољи студенти, уручене дипломе студентима основних и мастер академских студија који су дипломирали током календарске 2022. године. Поред диплома, студентима основних академских студија додељена су хотелска звона, као симбол хотелско - туристичке индустрије.

Свечаној академији присуствовали су проректори Универзитета у Крагујевцу, проф. др Биљана Петровић, проф. др Владимир Сенић, председник Општине Параћин, Владимир Милићевић, испред локалне самоуправе Родољуб Џамић, уважени декани  и продекани факултета, директор Регионалне привредне коморе Крагујевац, Предраг Лучић, представник Регионалне привредне коморе Краљево, Миодраг Рајковић, представници средњих школа, јавних институција, туристичких организација, хотела,запослени, студенти и представници медија.

Одржано гостујуће предавање др Николе Вуксановића


Доц. др Никола Вуксановић одржао је предавање на тему "Топлотна обрада у вакуму - Sous Vide" у оквиру предмета Гастрономски производи, студентима треће године, студијског програма Гастрономски менаџмент.

Студенти су могли да се упознају са специфичностима такве врсте топлотне обраде намирница као и да на конкретним примерима уоче резлике између традиционалних и савремених топлотних обрада. Такође, гостујући предавач је заједно са студентима припремио и презентовао два јела за која су намирнице топлотно обрађене управо на овај специфичан начин.

На Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи отворена изложба "Генерал Душан Додић, јунак великог рата"


У уторак, 18.04.2023. године на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи отворена је изложба "Генерал Душан Додић, јунак великог рата".

У склопу изложбе организована је и промоција књиге Душан Додић - РАТНИ ДНЕВНИК од 1918-1919. О књизи су говорили: Нинослав Станојловић, рецезент књиге; Јелена Вукчевић, историчар и кустос Музејске збирке Народног универзитета Трстеник; Душко Грбовић, музејски саветник и историчар Завичајног музеја Јагодина и проф. др Вељко Милутиновић, потомак генерала Додића.

Изложби и промоцији књиге присуствовао је и ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић који је истакао задовољство што се једна оваква изложба, битна за историју нашег народа представила на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу.

Сви заинтересовани ће бити у могућности да погледају постављену изложбу до 22. маја 2023. године.

Гостујуће предавање др Николе Вуксановића


У среду  19.04.2023. године са почетком у 13 часова у слушаоници број 7 Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи биће одржано предавање на тему "Топлотна обрада у вакуму - Sous Vide" у оквиру предмета Гастрономски производи. Гостујући предавач биће др Никола Вуксановић. Позивају се сви заинтересовани студенти да присуствују предавању.

Успешно одбрањене три докторске дисертације

У протеклих годину дана на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи успешно су одбрањене три докторске дисертације:

„Утицај задовољства запослених на неопипљиве компоненте квалитета услуга у хотелијерству” (кандидат: Горан Перић; ментор: проф. др Небојша Павловић; датум одбране: 04.04.2022. г)

„Политика привлачења директних инвестиција у функцији економског развоја подручја бања Републике Србије” (кандидат: Тијана Љубисављевић; ментор: проф. др Драгана Гњатовић; датум одбране: 22.02.2023. г)

„Развој модела ко-креирања искуства учесника туристичког догађаја мешовитог карактера” (кандидат: Маријана Сеочанац; ментор: проф. др Дарко Димитровски; датум одбране: 05.04.2023. г) 

Опширније

Међународно такмичење "Бисер мора" у Хрватској - сребро и злато за наше гастрономе


Највеће кулинарско такмичење и фестивал гастрономије "Бисер мора", које окупља стотине учесника из Хрватске и иностранства, одржано је у периоду од 28. марта до 1. априла 2023. године у Супетру на Брачу.

Учешће наше професорке Весне Миловановић на "Hotel housekeeping" конвенцији у Врњачкој Бањи


Велика годишња Конвенција хотелских "housekeeping" менаџера и представника њихових тимова, одржана је  30. и 31. марта у хотелу "Фонтана" у Врњачкој Бањи .

Мени за мобилне уређаје