Делегација Кине у посети нашем Факултету

Представници ВИСОКЕ ШКОЛЕ ЗА МЕНАЏМЕНТ У ТУРИЗМУ - СЕВЕРОЗАПАДНИ НОРМАЛНИ УНИВЕРЗИТЕТ у периоду од 28. маја до 1. јуна 2024. године боравили су у Врњачкој Бањи као гости Факултета за хотелијертво и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу.

Повод посете је учешће професора из Кине на нашој Међународној конференцији "Туризам и зелене инвестиције", потписивање уговора о пословно-техничкој сарадњи са Факултетом као и састанак са ректором Универзитета у Крагујевцу у циљу успостављања међународне сарадње.

У првом делу посете, гости из Кине имали су прилику да се упознају са радом нашег Факултета, туристичким потенцијалима Врњачке Бање, хотелима као и културно - историјским знаменитостима.

У среду, 29. јуна 2024. године организован је састанак у Ректорату Универзитета у Крагујевцу. Делегацију из Кине примили су ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић и проректори Универзитета у Крагујевцу. Састанку је присуствовао и Други секретар за науку, технологију и иновације Амбасаде Народне Републике Кине у Републици Србији, господин Rui Li.

После састанка са представницима Универзитета у Крагујевцу, гости из Кине имали су прилику да уз пратњу професионалног туристичког водича Градске Туристичке организације Крагујевац обиђу културно - историјске знаменитости града.

Првог дана Међународне конференције "Туризам и зелене инвестиције" у петак, 31. маја 2024. године потписан је Меморандум о пословној сарадњи између Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу и Високе школе за менаџмент у туризму - Северозападни нормални универзитет.

Циљ меморандума је сарадња и заједнички напредак у областима образовања и научног истраживања: сарадња у настави, заједнички развој наставних предмета, размена наставног особља, размена студената, научно истраживање, заједнички пројекти, дељење академских ресурса, размена научних истраживача, академске конференције и семинари, активности у циљу упознавања друге културе.

Уговоре су потписали др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи и др Liang Wangbing, декан Високе школе за менаџмент у туризму - Северозападни нормални универзитет.

Потписивању уговора присуствовао је Други секретар за науку, технологију и иновације Амбасаде Народне Републике Кине у Републици Србији, господин Rui Li који је истакао значај међународне сарадње високошколских институција и да нас у будућности очекује веома успешна сарадња и квалитетни договори који ће изнедрити велика достигнућа.
ФОТО:


Штампа