Путања

Обавештење о терминима одржавања седница Комисије за докторске студије


Седнице Комисије за докторске студије ће се одржавати једном месечно и то у току треће недеље у месецу. На Дневни ред седнице биће укључени само они материјали који су предати до 5-ог у месецу.

Студентској служби се предају три штампана и потписана примерка комплетне документације, као и електронска верзија достављеног материјала на CD-у. Електронска верзија пријаве теме докторске дисертације и предлогa чланова Комисије за оцену научне заснованости теме морају бити снимљени у MS Word формату (.docx).

Обрасци за студенте ДАС

 

   Пријава докторске дисертације - ток и обрасци

   Образац 1 - Захтев за именовање менторске комисије

   Образац 2 - Пријава прелиминарног предлога теме докторске дисертације

   Образац 3 - Пријава предлога теме докторске дисертације

   Образац 4 - Записник о одбрани Предлога докторске дисертације

   Структура Предлога докторске дисертације

   Образац 5 - Извештај о одбрани Првог докторског колоквијума

   Образац 6 - Записник о одобравању извештаја о изради докторске дисертације

   Образац 7 - Извештај о одбрани Другог докторског колоквијума

   Образац 8 - Извештај о истраживању и публиковању рада за дисертацију

   Образац 9 - Записник о одобравању извештаја о завршетку рада на докторској дисертацији и припреми одбране

   Образац - Записник о одбрани докторске дисертације  

   Пример попуњеног записника о одбрани докторске дисертације

Интернационална радионица, Универзитет у Кракову, октобар 2022


Одељење за међународну сарадњу Универзитета у Крагујевцу расписује Конкурс за радионицу Економског универзитета у Кракову (Пољска) за коју се могу пријавити 6 студената докторских студија Универзитета у Крагујевцу. Радионица ће се одржати у периоду од 5. до 7. октобра, а

Универзитет домаћин би кандидатима обезбедио смештај и платио трошкове превоза. Главна тема радионице је *Примена квантитативних метода у друштвеним наукама*. Студенти ће се у току радионице упознати са:

 • основама Р језика (R language), бесплатним софтверским окружењем које се користи у рачунарској статистици и графиконима (предавање ће трајати око 6 сати, 5. 10. 2022);
 • групном анализом заснованој на моделу који је уско повезан са моделирањем структуралних једначина (2. дан, 4 сата, 6. 10. 2022.);
 • статистичком анализом текста (2. и 3. дан, 4 сата, 6-7. 10. 2022);
 • заједничка радионица чији је циљ да се покрене истраживање на интернационалном нивоу.

Приликом пријаве до 05. 9. 2022. na Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. кандидати треба да доставе просек оцена на докторским студијама и потврду да су студенти факултета који похађају. У случају да се пријави већи број студената селекција ће се вршити у Ректорату.

За више детаља у вези са радионицом студенти могу контактирати предаваче /организаторе:
Robert Szydło: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.   Anna Drabina: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Избори за Студентски парламент


Председник Студентског парламента Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи расписао је изборе за Студентски парламент за 27. јун 2022. године.

Кандидатуре се подносе најкасније до 21. јуна 2022. године.

Изборни материјал за кандидовање и подношење изборне листе може се преузети кликом ОВДЕ.

Конкурс за стипендирање постдокторанада


Универзитет у Крагујевцу је расписао Конкурс за доделу стипендија за постдокторско усавршавање које би се реализовало у школској 2022/2023. години

Стипендија за постдокторско усавршавање се додељује:
 • једном постдокторанду запосленом на факултету у саставу Универзитета у Крагујевцу који би своје усавршавање реализовао на неком од универзитета у иностранству (текст Конкурса можете преузети овде). 
  Пријавни формулар можете преузети овде.
   
 • једном постдокторанду са универзитета из иностранства који би своје усавршавање реализовао на неком од факултета у саставу Универзитета у Крагујевцу (текст Конкурса на српском можете преузети овде или на енглеском овде). 
  Пријавни формулар можете преузети овде или на енглеском језику овде.

Појам, значај и будуће тенденције иновативног предузетништва у Србији


У понедељак 04.04.2022. године са почетком у 11 часова у просторијама Развојног центра Врњачка Бања, одржаће се радионица на тему Појам, значај и будуће тенденције иновативног предузетништва у Србији.

Обавештење о одржавању наставе у просторијама факултета


Обавештавају се студенти свих година и свих ниова студија да ће се од понедељка 04.04.2022. године настава одржавати редовно у просторијама факултета према распореду који ће бити истакнут на сајту факултета.

Пети позив талентованим младим истраживачима – студентима докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим НИО


Министарство просвете, науке и технолошког развоја позива талентоване младе истраживаче – студенте докторских академских студија за укључивање у научноистраживачки рад у акредитованим научноистраживачким организацијама чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина односно јединица локалне самоуправе као и Српска академија наука и уметности и институти чији је она оснивач.

На овај позив пријављују се млади истраживачи који имају титулу дипломирани-мастер и први пут уписану прву годину докторских академских студија за школску 2021/2022. годину на акредитованој високошколској установи у Републици Србији.

Кроз овај позив укључиће се до 300 младих истраживача, од ког броја ће се до 15 младих истраживача из области уметности укључити у акредитоване научноистраживачке организације из области уметности.

Пријава се врши електронски попуњавањем обрасца на страни http://doktorandi.mpn.gov.rs/, а рок за подношење пријаве је 25. март 2022. године.

ПРЕУЗМИТЕ:

Мастер академске студије, докторске академске студије: почетак летњег семестра школске 2021/2022. године


Настава у летњем семестру, школске 2021/2022. године, за студенте мастер и докторских академских студија, почиње 01 . марта 2022. године, према распореду наставе, који је истакнут на сајту и огласној табли факултета.

У складу са прописаним мерама и датим препорукама, у сврху сузбијања ширења заразне болести Covid-19 и смањивања епидемиолошких ризика, предавања и вежбе на свим нивоима студија у летњем семестру школске 2021/2022. године одржаваће се у целости „onlineˮ.

Настава у летњем семестру школске 2021/2022. године на свим нивоима студија ће се одржавати преко конференцијских веза користећи платформу Microsoft Teams.

Модел организовања наставе у току школске 2021/2022. године, биће подложан усаглашавањима и у случају потребе, одговарајућим променама.

Државни празник: обавештење

Уторак и среда, 15. и 16. фебруар 2022. године су нерадни дани на факултету (државни празник-Дан државности Републике Србије).

Студентска служба: Обавештење фебруарски испитни рок 2022.године

Обавештавају се студенти да је дошло до одређених измена у терминима одржавања испита у фебруарском испитном року 2022. године, па молимо студенте да обрате пажњу на нови распоред.

Студентска служба

Почетак зимског семестра школске 2021/2022. године


Настава у зимском семестру, школске 2021/2022. године, за студенте докторских академских студија, почиње 29. новембра 2021. године, према распореду наставе, који је истакнут на сајту и огласној табли факултета.

У складу са прописаним мерама и датим препорукама, у сврху сузбијања ширења заразне болести Covid-19 и смањивања епидемиолошких ризика, предавања и вежбе на свим нивоима студија у зимском семестру школске 2021/2022. године одржаваће се у целости „onlineˮ.

На сајту факултета постоји обавештење о организовању наставе у зимском семестру школске 2021/2022. године.

Своје индексе, студенти докторских академских студија ће моћи да преузму у просторији Студентске службе.

Мени за мобилне уређаје