Путања

Презентација стипендија за студије и истраживање у Немачкој


Универзитет у Крагујевцу у сарадњи са Немачком службом за академску размену и DAAD лектором на Универзитету у Крагујевцу господином Дитером Дравским за студенте и истраживаче на Универзитету у Крагујевцу организује

Презентацију стипендија за студије и истраживање у Немачкој
у среду, 24. маја 2023. године са почетком у 14.00 часова
у Ректорату Универзитета у Крагујевцу

На презентацији ће бити представљене информације о могућностима за студије и истраживање у Немачкој, као и DAAD стипендије за студенте и дипломце и стипендије за истраживаче, за које ће позиви за пријаву бити расписани током јула и августа.

Током презентације разговараћемо о информацијама од значаја за подношење пријаве за стипендију – планирању пројекта, писању пријаве, процесу селекције и користима које можете имати од стипендираног студијског боравка у Немачкој, а биће прилике и за дискусију.

Презентација ће бити одржана на српском језику.

Придружите нам се и на време се информишите о могућностима које Вам DAAD програми пружају!

Очекујемо Вас!

Фото конкурс


Колеџ туризма у Санкт Петербургу организује међународни фестивал поводом:
20. марта Дан планете Земље и 22. априла Међународни дан мајке Земље у оквиру манифестација које се на ове датуме одржавају широм света у циљу заштите природе и животне средине.
Позивају се заинтересовани студенти да се пријаве на такмичење.
Позив: преузимање

Отворене пријаве за GREENTECH STARTАP програм у области иновативних технологија и зелене економије


Научно технолошки парк Чачак у оквиру пројекта Промоција малих и средњих предузећа и стартапа у области иновативних технологија и зелене економије уз подршку Немачке развојне сарадње коју спроводи ГИЗ расписује конкурс за програм GREENTECH STARTAP.

Научно технолошки парк Чачак програм спроводи у сарадњи са Бизнис иновационим центром Крагујевац, Центар за развој иновационе делатности из Врњачке Бање и Регионалном развојном агенцијом Златибор.

Програм је намењен стартап тимовима у најранијој фази развијања пословне идеје. Програм обезбеђује серију обука, менторских сесија прилагођених специфичним потребама стартапа, као и финансијску подршку од стране Научно технолошког парка Чачак за развој прототипа или производа са минималним функционалностима (тзв. MVP-а) који може да се тестира на тржишту.

Право пријаве на конкурс имају млади од 15 до 35 година (ученици средњих школа, студенти и остала заинтересована лица) која имају иновативну идеју и желе да започну сопствени посао, у тимовима од минимално 2 и максимално 5 чланова.

Теме на које се односи идеја стартапа су: управљање земљиштемобновљиви извори енергијеодлагање отпадазелена градњакоришћење и управљање водамаодрживи/чисти транспорт.

Пријаве су отворене до 20. фебруара 2023. године у 12 часова.

Текст јавног позива можете наћи овде.

За сва додатне информације можете се обратити путем мејла на адресу Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Мени за мобилне уређаје