Зашто Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи?

Прочитај зашто...
Да ли сте се некада запитали да ли је могуће остварити снове? Оооо... ДА!
Кажу да се сва наука и уметност у хотелијерству и туризму своди на продају снова, сећања, нада и илузија и да је хотелијерство и туризам јединствено у томе јер продаје успомене! 

Aко волите сусрете са људима, ако сте спремни да остварите и испуните њихове захтеве, жеље, очекивања и омогућите им да досањају своје снове и понесу успомене, на правом сте месту.

Добро дошли на Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи Универзитета у Крагујевцу. 
Image

Врњачка Бања – Краљица континенталног туризма!

Врњачка Бања важи за најлепшу и највећу бању Србије. Њен развој започео је давне 1868. године. Данас, Врњачка Бања је модерно туристичко место, са богатим и разноврсним садржајима и културно-забавним програмом.
 
Врњачка Бања по својим природним лепотама са поносом стоји раме уз раме са познатим европским бањама као што су Карлове Вари или Баден Баден. 
Поред тога је најпосећеније бања у Србији и трећа туристичко место по броју посета и ноћења туриста одмах после Београда и Новог Сада. 

Зато је и природно да се наш Факултет налази управо овде, како је с правом многи називају Краљици континенталног туризма Србије!
ПРОЧИТАЈ ВИШЕ

Да ли могу да посетим Факултет да се боље упознамо?

Наравно! У оквиру програма „Дани отворених врата“ сваке среде у термину од 12 до 15 часова до краја јуна можете доћи на Факултет са својим родитељима или другарима да се боље упознамо.
 
Упознаћеш Радета и Гоцу из Судентске службе, твоје будуће колеге, професоре и асистенте и моћи да питаш све што те занима у вези пријемног, студија, студентског живота, журки... Шта год желиш! Поред тога, ако те ближе занимају студијски програми које реализујемо позивамо те да завириш у „Свет хотелијерства и туризма“.  

Овај дводневни програм нашим будућим студентима омогућава да се ближе упознају са студијским програмима, пријемним испитом, студентским животом, наставницима, студентима, стручном праксом, могућности студирања на партнерским факултетима у иностранству, могућностима у будућој каријери!
ПРОЧИТАЈ ВИШЕ
Ко су моји професори?

Зашто је важна стручна пракса?

Стручна пракса ти омогућава стицање практичних знања и искуства кроз рад у хотелима,  туристичким агенцијама, туристичким организацијама и бројним другим хотелско-туристичким предузећима у земљи и иностранству.

Имамо више од 200 партнера у Србији, Црној Гори, Хрватској, Словенији, Грчкој, Шпанији, Италији, Немачкој, Уједињеним Арапским Емиратима, Америци...
Поред неплаћене праксе имаћеш могућности да идеш и на плаћену праксу. Плаћена пракса ти омогућава да одлично зарадиш. Имаћеш плаћен смештај и све погодности које можеш да пожелиш. Мораћеш да радиш, али ћеш и уживати у неком од многобројних хотела са којима сарађујемо.
Научићеш да примениш стечена теоријска знања у пракси већ од прве године. Учићеш од својих старијих колега, најбољих ментора и менаџера. Унапредићеш своја знања и вештине и научићеш много тога новог што ће ти помоћи у каријери и проналажењу посла.
Избор је на теби. Можеш ићи где год пожелиш и изабрати хотел, агенцију, организацију у земљи и иностранству коју ти желиш.
И да, многи студенти после праксе најчешће се запошљавају тамо где су били на пракси! Твој рад, знање, компетенције и вештине су оно што те препоручује и што наши партнери препознају и цене! Зато си ти њихов први избор!

Где могу да се запослим?

Хотелијерство и туризам запошљава преко 330 милиона људи широм света и то је једна од највећих, најразноврснијих и најузбудљивијих индустрија, која нуди широк спектар и велики број послова широм света.
По томе је хотелијерство и туризам јединствено. Нема разлике да ли је посао у Србији, Немачкој, Норвешкој, Малдивима, Америци, Аустралији, Јапану. Ако добро познајеш свој посао можеш радити било где на свету, јер хотелијерство и туризам је глобална индустрија. Слично као када је неко инжењер, лекар, програмер исто је бити и менаџер у хотелијерству и туризму.

АЛИ ЗАШТО БИСМО ТИ МИ ПРИЧАЛИ О ТОМЕ?

Погледај приче својих старијих колега, који данас имају успешну каријеру!
Иван Недељковићмаркетинг менаџер хотел „Фонтана“ Врњачка Бања
Наташа Дурутовићшеф рецепције хотел „Маршал“ Београд
Милица Ратковићпредузетница, власник фирме Mili's Treats у Њујорку.
Драгана ПоловинаТуристичка организација Чачак
Милош СавићDuty Manager Hotel 115 The Strand Malta
Ахмед ЈалитаМинистарство туризма Палестина
Image

Како се полаже пријемни?

Уколико си завршио четворогодишњу средњу школу можеш уписати наш Факултет.

На пријемном испиту се полаже тест опште културе и информисаности који носи 60 поена. Примере тестова можеш БЕСПЛАТНО преузети са Информатором!

Колика је школарина?

Уколико си остварио довољан број поена можеш бити на БУЏЕТУ и твоје школовање је бесплатно.

Ако не, онда се уписујеш као самофинансирајући студент и плаћаш школарину од 90.000 динара у ратама ако студираш хотелијерство и туризам или 100.000 за гастрономију.

Али не брини! Уколико после прве године положиш све испите и успешно завршиш праксу, можеш уписати другу годину на терет буџета.

Све зависи од тебе, а ми смо ту да ти помогнемо!
Image
Image

Да ли постоји студентски дом?

Да! Студентски дом „Морава“ обезбеђује смештај за 40 студената, а исхрана је обезбеђена у ресторану „Истра“ који припада Угоститељско-туристичкој школи.

Ресторан је доступан свим студентима без обзира да ли станују у дому или приватно.

Преузми Информатор

Уколико желиш да се детаљно информишеш о студијским програмима, прочиташ искуства својих колега, боље се упознаш са праксом и нашим партнерима, добијеш питања за пријемни БЕСПЛАТНО преузми Информатор овде!

Уколико желиш да сазнаш више посети наш сајт www.hit-vb.kg.ac.rs или нас позови на 036/5150021

Вудимо се у нашем свету, свету хотелијерства и туризма!
Image