Гастрономски менаџмент

На овом четворогодишњем програму упознаћеш се са основама гастрономије, економије, хотелијерства и туризма. Разумећеш управљање природним ресурсима и проблеме исхране савременог друштва и модерног човека. 

Уколико имаш афинитете према предузетништву то ћемо те и научити. Овладаћеш енглеским језиком као матерњим и научићеш правила пословне комуникације. 
Закорачићеш даље и научити важност безбедности и квалитета хране, као и технологију хране и пића. Научићеш да правиш нормативе, обрачунаваш трошкове и формираш продајне цене. Научићеш како да зарадиш од свог рада! 

Каже се да храна може бити болест или лек. Научићеш да припремиш гастрономске производе који су лек и како путем хране да излечиш болести. Практично ћеш радити на креативан начин, научићеш да припремиш храну примамљиву за око и лепу за сликање и објаву на Инстаграму. 

Image
Image

Овладаћеш потребним информатичким знањима и научићеш шта је хотелски и туристички менаџмeнт. Добићеш одговоре на питања колико је значајна услуга, шта је то која је улога маркетинга, колико су важни људи у твом послу.

Упознаћеш различите националне гастрономије, упариваћеш храну и пиће као професионалац, овладаћеш ресторатерством и савременим техникама услуживања.

Теоријска знања нису вредна уколико немају примену у пракси. Зато смо ми ту и наша обавезна стручна пракса током студија. То је управо оно по чему се разликујемо од других факултета.

Професионална пракса

На свим годинама студија

Шта кажу наши студенти

„Уписала сам овај факултет пре свега зато што волим путоваwа, авантуре и упознавање са новим стварима.

Такође, мислим да је ова област јако перспективна и кроз пар година видим себе као успешног менаџера неког хотела. Генерално, задовољна сам организацијом на факултету, као и професорима и асистентима који су увек ту за сва наша питања. Препоручила бих свима који воле ову област да упишу овај факултет, сигурна сам да се неће покајати.“

„Изабрала сам Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, јер верујем да један државни факултет као што је овај може учинити велики напор да пренесе студентима неопходна знања и да обезбеди искуство кроз праксу у области гастрономије у којој има много перспективе за запошљавање у будућности. 

Видим себе као успешног менаџера у овој области. “
Image

Преузми Информатор

Уколико желиш да се детаљно информишеш о студијским програмима, прочиташ искуства својих колега, боље се упознаш са праксом и нашим партнерима, добијеш питања за пријемни БЕСПЛАТНО преузми Информатор овде! 

 Уколико желиш да сазнаш више посети наш сајт www.hit-vb.kg.ac.rs или нас позови на 036/5150021

Вудимо се у нашем свету, свету хотелијерства и туризма!
Image