Хотелијерство и
 туризам

Спадамо у ред најбољих европских образовних институција специјализованих за хотелијерство и туризам.

На овом четворогодишњем програму упознаћеш се са основама економије, хотелијерства и туризма. Сазнаћеш шта је то предузетништво. Овладаћеш неопходним информатичким знањем, комуникационим вештинама и говорићеш енглески као матерњи језик. 

Упловићеш у воде стратегијског менаџмента, менаџмента у хотелијерству и туризму на националном и међународном нивоу. 

Разумећеш шта је услужни сектор и твоју улогу у њему. Сазнаћеш шта је истраживање тржишта и научићеш како се то ради. Разумећеш пословање туристичких агенција, сазнаћеш како се гради хотел, упознаћеш организацију и рад свих хотелских одељења. Научићеш како се управља туристичким дестинацијама.
  
Image
Image

Схватићеш колико су важни људи у овом послу, колико си ти важан део ове глобалне индустрије. Добићеш одговор на питања шта је то маркетинг и како изградити бренд.

Упознаћеш посебне облике туризма као што су пословни и културни туризам, али ћеш разумети и правни систем у коме послују хотелско-туристичка предузећа!
На крају када се попнеш на последњи степеник добијаш звање „Дипломирани менаџер“ јер то стварно и јеси!

Али ако имаш више афинитета према гастрономији, уколико је твоја страст храна и пиће, за тебе смо припремили по узору на водеће факултете у Европи студијски програм Гастрономски менаџмент.

Професионална пракса

На свим годинама студија

Шта кажу наши студенти

„Уписала сам овај факултет пре свега зато што волим путоваwа, авантуре и упознавање са новим стварима.

Такође, мислим да је ова област јако перспективна и кроз пар година видим себе као успешног менаџера неког хотела. Генерално, задовољна сам организацијом на факултету, као и професорима и асистентима који су увек ту за сва наша питања. Препоручила бих свима који воле ову област да упишу овај факултет, сигурна сам да се неће покајати.“

„Изабрала сам Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, јер верујем да један државни факултет као што је овај може учинити велики напор да пренесе студентима неопходна знања и да обезбеди искуство кроз праксу у области гастрономије у којој има много перспективе за запошљавање у будућности. 

Видим себе као успешног менаџера у овој области. “
Image

Преузми Информатор

Уколико желиш да се детаљно информишеш о студијским програмима, прочиташ искуства својих колега, боље се упознаш са праксом и нашим партнерима, добијеш питања за пријемни БЕСПЛАТНО преузми Информатор овде! 

 Уколико желиш да сазнаш више посети наш сајт www.hit-vb.kg.ac.rs или нас позови на 036/5150021

Вудимо се у нашем свету, свету хотелијерства и туризма!
Image