"Jesenji ukus fest" 29. и 30. септембра у Metropol Palace Хотелу у Београду

„Jesenji Ukus Fest“ дводневни фестивал домаће хране и пића, биће одржан у суботу 29. и у недељу 30. септембра 2018. године у Metropol Palace Хотелу у Београду.

На манифестацији ће бити представљена широка лепеза преко 1500 производа са преко 100 излагача из целе Србије и региона.

Посетиоци „Jesenjeg Ukus Fest-a“ моћи ће да пробају незаборавне ароме и да уживају у дегустацијама и куповини најукуснијих сирева, сухомеснатих производа и реномираних вина, ликера, и домаћих сокова, који ће употпунити савршенство доживљаја. Слана задовољства биће у знаку пршуте, домаћих кобасица, а све то уз чашу доброг пива!

Слатка уживања фестивала нуде домаће колаче и чувене традиционалне џемове као и најновији од кајсије са ванилом и витамином Ц.

Први пут посетиоци ће имати прилику да окусе производе од малине са невероватним комбинацијама и укусима чоколаде, ваниле, цимета, као и чувени ликер са аромама из природе.

Још једна премијера : хајде да заједно пробамо намазе са пет врста печурака: лисичарком, вргањем, црном трибом и тартуфом. Прави хит ће бити тврди сир са лековитим биљем, затим козји сир у храстовој кори као и непревазиђени лиснати сир који се просто топи у устима. Очекују нас бројна изненађења за све сладокусце укуса.

У залогајима ће бити и надалеко познати домаћи ајвари, љутенице, паприке са сиром, љути зачини који свим јелима дају посебан  „шмек“. Да разблажимо љуто, пробаћемо први намаз и прелив од ароније. То је јединствена прилика да се заголица машта разиграних укуса од правих посластица, као и домаћих специјалитета попут старих заборављених јела, који нас просто позивају да их пробамо.

У специјалном програму оба дана, посетиоце  који учествују у квизу знања о храни и покажу се као најбољи, очекују бројни поклони изненађења!

Са великим задовољством најављујемо да су специјални гости „Jesenjeg Ukus festa“, Факултет за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу  и Република Румунија.

Испред Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, креативно предавање за све излагаче и посетиоце Феста одржаће проф.др Драго Цвијановић, декан факултета.

Гости фестивала биће и угледни привредници из региона.

„Jesenji Ukus Fest“ у Metropol Palace Хотелу биће отворен оба дана фестивалског викенда од 11.00 до 20.00 часова.

Другог дана фестивала, у недељу 30. септембра у 17 часова биће проглашени најбољи произвођачи у различитим категоријама хране и пића.

Цена једнодневне улазнице је 250 динара и обухвата дегустације на свим штандовима и пунктовима излагача.


Штампа