• 001.png
  • 001_01.jpg
  • 001_03.jpg
  • 001_04.jpg
  • 001_05.jpg
  • 001_06.jpg
  • 001_07.jpg
  • 001_08.jpg
  • 001_09.jpg
  • 001_10.jpg
  • 001_11.jpg
  • 001_12.jpg
  • 001_13.jpg
  • 001_14.jpg

Прелиминарна ранг листа за упис кандидата у прву годину Мастер академских студија за школску 2023/2024 (Први конкурсни рок)


Студијски програми:

   Менаџмент у хотелијерству

   Менаџмент у туризму

   Здравствени туризам


Напомена:
Кандидат има право подношења приговора Комисији за упис, на редослед на прелиминарној ранг листи, у року од 24 часа од момента објављивања прелиминарне ранг листе, односно најкасније до 08.09.2023. године, у 13ч 30мин.

Конкурс за упис студената на Мастер академске студије у школској 2023/2024. години

Студијски програми:

    • Менаџмент у хотелијерству

    • 30 студената

      • Пријава: од 04.09. до 06.09.
      • Пријемни испит: 07.09. у 11ч
      • Упис: 12.09. и 13.09.
    • Текст конкурса
    • Менаџмент у туризму

    • 30 студената

      • Пријава: од 04.09. до 06.09.
      • Пријемни испит: 07.09. у 11ч
      • Упис: 12.09. и 13.09.
    • Текст конкурса
    • Здравствени туризам

    • 25 студената

      • Пријава: од 04.09. до 06.09.
      • Пријемни испит: 07.09. у 11ч
      • Упис: 12.09. и 13.09.
    • Текст конкурса

   Пријава на конкурс

   Изјава припадника ромске националне мањине

   Изјава о студирању на терет буџета Републике Србије

Прелиминарна ранг листа за упис кандидата у прву годину Основних академских студија за школску 2023/2024 (Други конкурсни рок)


Студијски програми:

  Хотелијерство и туризам

  Гастрономски менаџмент


Напомена:

Кандидат има право подношења приговора Комисији за упис, на редослед на прелиминарној ранг листи, у року од 24 часа од момента објављивања прелиминарне ранг листе, односно најкасније до 26.08.2023. године, у 10:00 часова.

Конкурс за упис студената на Основне академске студије у школској 2023/2024. години - Други уписни рок -

Студијски програми:

    • Хотелијерство и туризам

    • 41 студент

      • Пријава од 21.08. до 23.08.
      • Пријемни испит: 24.08. у 11ч
      • Прелиминарна ранг листа 24.08.
      • Упис: 28.08.
    • Текст конкурса
    • Гастрономски менаџмент

    • 24 студента

      • Пријава од 21.08. до 23.08.
      • Пријемни испит: 24.08. у 11ч
      • Прелиминарна ранг листа 24.08.
      • Упис: 28.08.
    • Текст конкурса

   Конкурсна пријава

   Упутство за пријаву кандидата електронским путем

Посета делегације Амбасаде НР Кине


У среду, 05.07.2023. године Факултет је посетила делегација Амбасаде НР Кине коју су чинили Mrs. Shi Yi (First Secretary) и Mr. Li Rui (Third Secretary), задужени за науку и технолошки развој.

Госте су дочекали декан Факултета, проф. др Драго Цвијановић, проректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Владимир Сенић, продекани, наставници и сарадници.

Састанак са представницима Амбасаде НР Кине је био конструктиван и отворио је велики простор за међународну сарадњу.

Гости су истакли да је објављен Конкурс за суфинансирање научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Народне Републике Кине за период 2024 – 2025. године.

Прелиминарна ранг листа за упис кандидата у прву годину Основних академских студија за школску 2023/2024 (Први конкурсни рок)


Студијски програми:

  Хотелијерство и туризам

  Гастрономски менаџмент


  Лица са инвалидитетом


  Припадници ромске националне мањине


Напомена:
Кандидат има право подношења приговора Комисији за упис, на редослед на прелиминарној ранг листи, у року од 24 часа од момента објављивања прелиминарне ранг листе, односно најкасније до 28.06.2023. године, у 16:00 часова.

Конкурс за упис студената на Основне академске студије у школској 2023/2024. години

Студијски програми:

    • Хотелијерство и туризам

    • 150 студената

      • Пријава од 21.06. до 23.06.
      • Пријемни испит: 27.06. у 11ч
      • Прелиминарна ранг листа до 28.06.
      • Упис: од 03.07. до 06.07.
    • Текст конкурса
    • Гастрономски менаџмент

    • 50 студената

      • Пријава од 21.06. до 23.06.
      • Пријемни испит: 27.06. у 11ч
      • Прелиминарна ранг листа до 28.06.
      • Упис: од 03.07. до 06.07.
    • Текст конкурса

   Конкурсна пријава

   Упутство за пријаву кандидата електронским путем

    Модел препоруке Националног савета ромске националне мањине

   Изјава припадника ромске националне мањине

   Изјава припадника српске националне мањине из суседних земаља

    Афирмативне мере за упис лица са инвалидитетом и лица ромске националне мањине

Промоција доктора наука Универзитета у Крагујевцу


Свечана промоција доктора наука Универзитета у Крагујевцу одржана је у петак, 23. јуна 2023. године, у холу Правног факултета. Ректор Универзитета у Крагујевцу, проф. др Ненад Филиповић промовисао је 93 доктора наука и 2 доктора уметности који су у периоду од 1. маја 2022.

до 30. априла 2023. године успешно одбранили докторску дисертацију на факултетима Универзитета у Крагујевцу. Међу промовисаним докторима наука, два кандидата су своју докторску дисертацију одбранила на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, и то Тијана Љубисављевић и Маријана Сеочанац. Нашим докторандима и њиховим менторима честитамо на овом изузетном достигнућу.

Менаџмент у хотелијерству и туризму – Hotel and Tourism Management


Oбавештавамо академску јавност да је публикован нови број научног часописа Менаџмент у хотелијерству и туризму – Hotel and Tourism Management – Vol. 11, No. 1, 2023. Информације у вези са часописом су доступне на адреси

http://www.htmanagementvb.com/index.php/HITM

Уредништво часописа

Наши студенти освојили треће место на Националном такмичењу Екотрофелија

Студенти друге године смера Гастрономски менаџемет, Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Анђела Ристов, Јован Миленковић, Анастасија Ћурчић и Матеја Миљковић, освојили су треће место на Националном такмичењу Екотрофелија, које се одржало 09.06.2023. године у Научно-технолошком парку у Београду. Представљали су свој иновативни производ Царовита, направљен од шаргарепе и других природних додатака за побољшање нутритивне вредности и сензорних карактеристика у три различите боје.
ФОТО:

Мени за мобилне уређаје