Путања

Проф. др Дарко Димитровски и проф. др Андреј Мићовић као гостујући предавачи на Карипском универзитету

У периоду од 13. до 17. маја 2024. године, проф. др Дарко Димитровски и проф. др Андреј Мићовић боравили су на Департману за одрживи туризам, гастрономију и хотелијерство (Department of Sustainable Tourism, Gastronomy and Hospitality), Карипског универзитета (University of the Caribbean). Ради се о једној од водећих институција из области угоститељства и туризма у Мексику и Латинској Америци.  Посета је реализована у оквиру Еразмус+ КА171 програма мобилности. Током посете партнерској институцији, оба професора су одржала гостујућа предавања, проф. др Дарко Димитровски под називом Travel Agencies and Business Tourism in Global scale and Serbia, док је проф. др Андреј Мићовић одржао гостујуће предавање на тему Wine Tourism Law: International Perspective и Trade in Tourism Services, у оквиру предмета који држи проф. др Енрике Мота.

Поред тога, наши професори су имали састанке са представницима руководства Карипског универзитета, проректором др Родригом Гуилен Бретоном, и начелницом одељења за међународну сарадњу, Џесиком Ернандез. Састанци су били усмерени на идентификовање могућности за продубљивање интер-институционалне сарадње, реализацију узвратне посете нашем Факултету и Универзитету, успостављање билатералне сарадње потписивањем Меморандума о разумевању, подношење заједничких апликација за истраживачке пројекте, умрежавање студената, размену дугогодишњег искуства које партнерска институција има у достизању међународних стандарда у области управљања квалитетом, сертификовања студијских програма у складу са UNWTO.TedQual стандардима, имплементирања принципа одрживости у пословању у складу са прокламованим циљевима одрживог развоја.

Уз радни део, реализоване су и посете археолошким локалитетима у Чичен Ици и Тулуму, током којих су професори могли ближе да се упознају са античком цивилизацијом Маја, познатој по уметности, архитектури, математици, календару и астрономском систему.


Штампа