Путања

Учешће професора Факултета за хотелијерство и туризам на Међународном научном скупу „Технологија, култура и развој“ у Тивту


У организацији Удружења „Технологија и друштво“; Института „Михајло Пупин“, Београд-Центар за истраживање развоја науке и технологије; Електротехничког факултета Подгорица; Универзитета Црне Горе; Института за ратарство и повртарство-Нови Сад и Машинског факултета Београд организован је 29. Међународни скуп „Технологија, култура и развој“ у Тивту у периоду од 30. до 31. августа 2022. године.

Контекст овог скупа је: Западни Балкан на путу ка Европској унији.

Скуп је свечано отворио проф. др Ђуро Кутлача, председник удружења Технологија и друштво.

Првим панелом уводних излагања под насловом „Ревитализација и развој одрживог аграра у брдско-планинским подручјима Западног Балкана руководио је проф. др Радован Пејановић, председник Надзорног одбора Фонда за науку Републике Србије, бивши ректор Универзитета у Новом Саду.

Уводна предавања одржали су еминентни професори са факултета  Универзитета из Србије и Црне Горе, међу којима и проф. др Драго Цвијановић-декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу.

У оквиру треће сесије представљени су научни радови проф. др Драга Цвијановића и проф. др Миљана Лековића, професора Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

ФОТО:


Штампа