Одобрено финансирање најбољег пројекта на конкурсу за младе истраживаче и уметнике Универзитета у Крагујевцу


У оквиру Јавног позива за пријаву научноистраживачких односно уметничких пројеката младих истраживача и уметника Универзитета у Крагујевцу, који се финансирају из средстава Центра за научноистраживачки рад САНУ Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Крагујевцу одобрено је финансирање пројекта под називом Могућности за развој туристичких „Рута занатских пивара” на територији Републике Србије – BrewRoutes. Руководилац пројектног тима је Данијела Пантовић, доцент Факултета за хотелијерство и туризам.

Пројекат BrewRoutes је представљен на Универзитету у Крагујевцу као најбољи пројекат на конкурсу за младе истраживаче и уметнике Универзитета у Крагујевцу у оквиру поља друштвено - хуманистичких наука.

У пројекту ће се кроз креирање тематских рута на подручју Републике Србије, допринети популарности српских брендова занатских пивара, као и развоју релативно новог облика гастро туризма – пивског туризма. У оквиру Пројекта биће представљен програм повезивања занатских пивара на подручју Републике Србије у јединствене руте занатских пивара. Програм рута, обухватиће и активности које доприносе разноврсности програма, од едукативних садржаја, затим пружања јединственог искуства током посете занатских пивара, до повезивања националне кухиње и пива.


Штампа