Одобрено финансирање пројекта у оквиру програма ПРИЗМА Фонда за науку Републике Србије


У оквиру програма ПРИЗМА Фонда за науку Републике Србије одобрено је финансирање пројекта под називом „Mathematical Methods in Image Processing under Uncertainty” (MaMIPU). Руководилац пројекта је проф. др Небојша Ралевић, а члан пројектног тима испред нашег Факултета је проф. др Марија Пауновић. Једанаесточлани пројектни тим чине наставници и сарадници Факултета техничких наука и Технолошког факултета Универзитета у Новом Саду, Електротехничког факултета, Рударско-геолошког факултета и Пољопривредног факултета Универзитета у Београду и Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи Универзитета у Крагујевцу.

На Јавни позив за програм ПРИЗМА је пријављено 660 предлога пројеката, од којих је за финансирање одобрено њих 97 из 11 градова, међу којима је и Врњачка Бања.

У пројекту ће се истраживати нове теорије и иновативне технике, у првом реду, из области рачунарске и дигиталне геометрије, топологије и фази метрике, у контексту анализе и обраде слике. Пројектни тим ће развијати напредне моделе и алгоритме учења који ће бити примењени на обраду слика, што је у обради медицинских слика нарочито значајно као подршка дијагностици.

Више детаља о позиву и о прихваћеним пројектима можете погледати na линку.


Штампа