Одржана Међународна конференција „Будућност туризма“


У периоду од 02. јуна до 04. јуна 2022.године на Факултету за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу одржана је седма по реду Међународна конференција „Будућност туризма“.

Циљ Научног скупа је да се кроз размену идеја и искустава учесника из земље и иностранства дође до закључака у погледу будућности туризма, са посебним освртом на изазове са којима се туризам сусреће и начине како да се изгради туризам који ће бити отпорнији на кризне периоде.

На седмој  Међународној конференцији, која се одржава традиционално сваке године на нашем факултету, учествовали су научни радници из земље и иностранства (Америке, Јапана, Малезије, Русије, Румуније, Кипра, Црне Горе, БиХ, Северне Македоније, Хрватске и Србије).

Свечаном отварању конференције присуствовали су др Зоран Костић, посебни саветник министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Дуња Ђенић, помоћница министра трговине, туризма и телекомуникација, проф. др Владимир Сенић, проректор Универзитета у Крагујевцу, др Александра Јефтић испред општине Врњачка Бања, свештенство Српске православне цркве Врњачка Бања, декани и продекани факултета Универзитета у Крагујевцу, директори средњих школа, представници општина и градова, професори са Универзитета у Тузли, представници хотела, туристичких организација, бројни гости, запослени, студенти и представници медија.

На самом почетку све госте и учеснике конференције поздравили су проф. др Драго Цвијановић,декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи,проф.др Владимир Сенић, проректор Универзитета у Крагујевцу, др Александра Јефтић испред општине Врњачка Бања и др Зоран Костић, посебни саветник министра просвете, науке и технолошкох развоја који је свечано отворио седму Међународну конференцију“Будућност туризма“.

Другог дана Научног скупа, у холу факултета за учеснике и госте конференције, традиционално је организована презентација локалних удружења и винарија.

Свој дугогодишњи рад „Вез кроз традицију, ткање, накити и сапуни, керамика Бањских сувенира, иконе у дуборезу, природна козметика, одевни традиционални предмети“ представиле су чланице удружења „Златне нити“ из Врњачке Бање.

Учесници конференције из земље и иностранства имали су прилику да дегустирају вина винарије „Јовац“ из Параћина и винарије „Грабак“из Врњачке Бање.

Такође, младим истраживачима, за најбоље радове додељене су „RebResNet“награде.


ФОТО ГАЛЕРИЈА:

четвртак, други јун:   преузимање

петак, трећи јун:   преузимање

субота, четврти јун:   преузимање


Штампа