Злато и сребро за наше гастрономе


Традиционална и најшира манифестација - Збор угоститељских и туристичких радника Србије одржана је у Крагујевцу у хотелу „Шумарице“ од 25 - 28. новембра 2019. године.

Организатори манифестације су Удружење за очување, унапређење и развој угоститељства и туризма Републике Србије и Самостални синдикат угоститељства и туризма Србије.

Покровитељ збора је Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије.

Манифестација је окупила представнике Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, представнике локалне самоуправе, велики број угоститеља, туристичких радника, привредника и представнике медија.

У оквиру Збора организовано је јубиларно такмичење у следећим дисциплинама: гастрономске и ресторатерске дисциплине, хотелијерске дисциплине и туристичке дисциплине.

Учествовало је преко 100 такмичара из целе Србије, ученици угоститељско-туристичких школа из Врњачке Бање, Ниша, Београда, Новог Сада, Крушевца, Смедерева, Велике Плане, студенти високо-хотелијерских школа, представници хотела и ресторана, као и студенти јединог државног Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи, Универзитета у Крагујевцу.

У категорији „Такмичење кувара у изради куварских експоната класичне кухиње“ и категорији „Такмичење кувара у припремању куварских експоната националне кухиње“, студенти гастрономског менаџмета: Јована Ивковић, Бранко Радичевић, Лазар Здравић и Александар Коцић освојили су златну и сребрну медаљу.

Уз рад и велику подршку професора практичне наставе Петра Грацуна, студенти су постигли огроман резултат и показали да су најбољи промотери Факултета.

ФОТО:


Штампа