Студент Наташа Дурутовић

Poštovana profesorka,

Želela bih da Vam prenesem pozitivne utiske sa stručne prakse u Ulcinju. Pre svega velika zahvalnost Vama jer ste bili tu za svaku konsultaciju i prvenstveno ste Vi bili odgovorni za nas.

Od studenata koji su bili sa mnom na praksi, ja sam prva došla. Prvi radni dan bio je 01.06. Nakon prezentacije hotela na našem fakultetu zaista sam puno očekivala što od nekih osnovnih stvari iz ugovora kao što su smeštaj, ishrana, preko  zaposlenih i naših nadredjenih  i svakako same organizacije hotela. Iskreno govoreći, moja očekivanja su ispunjena u velikoj meri.

Moj radni zadatak podrazumevao je pripremu švedskog stola i uz pomoć mojih mentora i drugih kolega naučila sam neke nove stvari što će mi svakako pomoći u sledećoj stručnoj praksi i budućem radu. Što se tiče odnosa nadredjenih prema zaposlenima, odnosa izmedju kolega zaista sam jako zadovoljna. Upoznala sam i stekla nove kolege i prijatelje. Ulcinj je zaista ostavio veliki utisak na mene i radno vreme je bilo tako organizovano da smo svaki dan mogli odvojiti i za odmor, plažu, izlaske.

Pomenuću i odlazak nekih studenata pre isteka ugovora što smatram jako neodgovornim, osim što smo studenti na praksi bili smo i zaposleni u hotelu i trebalo je ispuniti dogovor. Smatram da se u ovom hotelu vrednuju i nagradjuju zaposleni koji su to zaslužili i svakako je perspektivan za napredak mladih koji su tek na početku karijere. Mada sam imala nameru da produžim ugovor, ipak sam stručnu praksu zaključila 30.09. zbog obaveza na fakultetu.

Dodala bih još i to da je velika prednost našeg fakulteta u odnosu na druge fakultete koji su povezani sa turizmom i hotelijerstvom mogućnost odlaska na stručne prakse jer pored znanja koje stičemo, za poslove u turizmu i hotelijerstvu svakako je važno imati radno iskustvo.  Nadam se da sam  ostavila pozitivan utisak  i da ću opet imati priliku da saradjujem sa ovim hotelom. Takodje rado iščekujem stručne prakse koje dolaze u budućem periodu.

Srdačan pozdrav,

Nataša Durutović

 

Related Articles