Студент Бојана Мунитлак

Poštovana profesorka,

Javljam Vam se nakon obavljene prakse u hotelu Sava Rogaška u Sloveniji. Bilo mi je odlično, zadovoljna sam kako su me svi prihvatili i pomogli mi da se snađem u obavljanju posla. Platili su mi više nego sto je ugovorom bilo predviđeno. Bilo je ovo jedno veliko iskustvo za mene.

Drago mi je da na fakultetu imamo mogućnost za odlazak na praksu u inostranstvo.

Srdačan pozdrav,

Bojana Munitlak
32/2016

 

 

Студент Бојана Миленковић

Poštovana profesorka,

Htela sam sa Vama da podelim utiske sa svoje prakse ovog leta. Praksu sam odradila u "Grand hotelu Sava" u Rogaškoj Slatini. I slobodno mogu reći da je celo ovo leto bilo jedno ogromno iskustvo i doživljaj. Puno toga je naučeno, stekla sam nova iskustva i upoznala ljude sa kojima bih nekada volela da radim.

Svi su nas odlično prihvatili, i nije bilo nijednog problema. Jako sam zahvalna Vama kao profesoru i mentoru koji ste bili tu za nas i ovo sve nam omogućili. A isto tako i fakultetu koji je podržao realizaciju ove prakse u Sloveniji koja bez toga ne bi bila moguća.

Srdačan pozdrav,

Milenković Bojana
15/2016-ZT

 

 

Студент Алекса Станковић

Poštovana profesorka,

Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam imao priliku da odem na praksu u Španiju i tako posetim jednu od najlepših zemalja u Evropi. Pre svega moram da kažem da sam doživeo jedno predivno iskustvo. Pun sam lepih utisaka i uspomena i zahvalan sam kako fakultetu, tako i Vama na pruženoj šansi da budemo deo jedne jako lepe priče. Toplo bih preporučio budućim generacijama da probaju sve ovo.

Srdačan pozdrav

Aleksa Stanković
01/2016-ZT

 

 

Студенти Соња, Марија, Маја, Наташа и Јелена

Poštovana profesorka,

Javljamo vam se iz Vrdnika, ovde smo već tri meseca i super smo se uklopile sa ostalim radnicima iz sektora u kojima smo raspoređene kao i međusobno.

Želimo da Vam kažemo da je ovo jedno predivno iskustvo koje će nam pomoći u daljem napredovanju. Ostalim studentima preporučujemo da na ovako lepom mestu obavljaju praksu. Sve pohvale za kolektiv koji nas je lepo prihvatio i koji nas je naučio mnogim stvarima koje nam mogu značiti u budućnosti.

Srdačan pozdrav

Sonja Živković, Marija Maksimović, Maja Filić, Nataša Vučetić i Jelena Golubović

 

Студент Александра Ђошовић

Poštovana profesorka,

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam imala priliku da odem na praksu u Španiju. Puna sam pozitivnih utisaka i veoma sam zahvalna fakultetu i Vama što ste nam pružili priliku da budemo deo svega ovoga. Ovo je jedno nezaboravno iskustvo koje bih toplo preporučila budućim generacijama da probaju.

Srdačan pozdrav,

Aleksandra Đošović
237/2017

 

Студенти Борјана Вујашанин и Јелена Милошев

Poštovana profesorka,

Šaljemo vam pozdrav kao prezadovoljne praktikantkinje u Santa Susani. Temasko veče Flamenko u našem hotelu Sun Suites sa našim kolegama. Čast nam je i zadovoljstvo što smo imali priliku da dodjemo ovde, radimo sa ovim ljudima i doživimo prelepo iskustvo.

Hvala Vam za ostvarivanje mogućnosti odlaženja na praksu u Španiji.

Srdačan pozdrav.

S poštovanjem,
Borjana i Jelena

 

Студент Ангелина Лукић

Draga profesorka,

Koristim ovu priliku da Vam se javim jer sam pre par dana završila svoje treću po redu praksu i vratila se kući puna utisaka koje bih podelila sa Vama. Kao što rekoh, meni je ovo treća praksa i do sada sam bila na Kritu, u Španiji i evo sad u Ulcinju. Tokom prakse sam upoznala toliko novih ljudi razlicitih kultura i nacionalnosti, stekla iskustva u oblasti turizma i hotelijerstva, zaradila i proširila svoje vidike i otvorila sebi vrata sutra za zaposlenje,da ne mogu da zamislim šta bih drugo više volela da radim tokom protekla 3 leta. Hvala Vama i fakultetu što nam omogućavate sve to i što mislite na svoje studente. Volela bih da nastavite tako i unpred se radujem i ponudi novih praksi ove godine.

Srdačno,

Angelina Lukić

 

Студент Наташа Дурутовић

Poštovana profesorka,

Želela bih da Vam prenesem pozitivne utiske sa stručne prakse u Ulcinju. Pre svega velika zahvalnost Vama jer ste bili tu za svaku konsultaciju i prvenstveno ste Vi bili odgovorni za nas.

Od studenata koji su bili sa mnom na praksi, ja sam prva došla. Prvi radni dan bio je 01.06. Nakon prezentacije hotela na našem fakultetu zaista sam puno očekivala što od nekih osnovnih stvari iz ugovora kao što su smeštaj, ishrana, preko  zaposlenih i naših nadredjenih  i svakako same organizacije hotela. Iskreno govoreći, moja očekivanja su ispunjena u velikoj meri.

Moj radni zadatak podrazumevao je pripremu švedskog stola i uz pomoć mojih mentora i drugih kolega naučila sam neke nove stvari što će mi svakako pomoći u sledećoj stručnoj praksi i budućem radu. Što se tiče odnosa nadredjenih prema zaposlenima, odnosa izmedju kolega zaista sam jako zadovoljna. Upoznala sam i stekla nove kolege i prijatelje. Ulcinj je zaista ostavio veliki utisak na mene i radno vreme je bilo tako organizovano da smo svaki dan mogli odvojiti i za odmor, plažu, izlaske.

Pomenuću i odlazak nekih studenata pre isteka ugovora što smatram jako neodgovornim, osim što smo studenti na praksi bili smo i zaposleni u hotelu i trebalo je ispuniti dogovor. Smatram da se u ovom hotelu vrednuju i nagradjuju zaposleni koji su to zaslužili i svakako je perspektivan za napredak mladih koji su tek na početku karijere. Mada sam imala nameru da produžim ugovor, ipak sam stručnu praksu zaključila 30.09. zbog obaveza na fakultetu.

Dodala bih još i to da je velika prednost našeg fakulteta u odnosu na druge fakultete koji su povezani sa turizmom i hotelijerstvom mogućnost odlaska na stručne prakse jer pored znanja koje stičemo, za poslove u turizmu i hotelijerstvu svakako je važno imati radno iskustvo.  Nadam se da sam  ostavila pozitivan utisak  i da ću opet imati priliku da saradjujem sa ovim hotelom. Takodje rado iščekujem stručne prakse koje dolaze u budućem periodu.

Srdačan pozdrav,

Nataša Durutović