Драгана Петровић - Успешна Врњчанка у Емиратима

Врњачке Новине:

После неколико година успешног рада на пословима у sectors at H-TOP Hoels&Resorts Group Hotel „Amaika“‚ ‚,Calella“,Spain, компанијама „Kreativa Unlimited“ и „Air Serbija“ kao и Туристичкој организацији Врњачка Бања и Belgrade Tourism Fair и Хотел „Life Desing“, „Belgrade“ наша суграђанка Драгана Петровић добила је посао у Дубаију. Диплому из Србије Универзитета из Крагујевца у Дубаију, туристичком феномену усред пустиње, прихваили су  и Драгану наградили радним местом и дозволом за рад у Mandarin Oriental Jumeira – престижном хотелу са пет звездица у коме је услуга беспрекорна, који поред пет базена поседује и одвојене просторије за жене и мушкарце, вирпулима, саунама и парним собама, а уместо стандардних кревета за опуштање након третмана, налазе се појединачне махуне налик вигваму са удобним седиштима и лепршавим ћебадима.

– Дубаи је од давнина познат као „град злата“, идеалан спој традиционалних вредности и непоновљивих архитектонских здања. Емирати су земља, пребогата нафтом, смештена на обали Персијског залива, и представљају изванредну је прилику, уколико сте успешни, вредни, одлучни, каже ова успешна Врњчанка.

Драгана се бави хотелијерским послом а у жељи за професионализмом одлучила се за УАЕ. Као предност истиче лакше процедуре доласка у ову туристичку дестинацију са преко дест милиона посетилаца годишње, познавање језка и хотелијерство које је на веома завидном нивоу.

– Конкуренција је, истиче Драгана, у овом послу превелика. Послодавци  у УАЕ гледају и националну припадност али и образовање и искуство. Моја препорука је, наставља Драгана, управо искуство али поред стеченог академског образовања свакако је пресудно и познавање енглеског, шпанског и немачког језика.

Драгана истиче да у доласку у ову земљу предњаче факултетски образовани људи. Већина локалног становништва говори енглески језик ,но Арапи су срећни када им се обараћате на њиховом језику, траже професионалност, поштовање и пажњу, у хотелијерству посебно. Предности су свакако велике неограничене могућности у смислу каријере, искуства, напредовања, наравно и зараде.

– После само две године боравка на песку и асфалту, мој утисак је позитиван. Мислим да сам на време схватила да сам овде иста као и сви други и да је једини начин да успем у својим намерама да се доказујем кроз стручност и рад.

Mandarin Oriental Jumeira, Dubai, за успешност и професионалност у раду, Драгану Петровић награђује и проглашава победником месеца јануара за 2019. годину. Гостопримство овог несвакидашњег туристичког феномена и прилику да буде успешна Драгана је искористила на најбољу могући начин и доказала да је заиста на правом путу. Захвалност домаћина у виду овог престижног признања само су још једна потврда да је наша суграђанка дошла са јасним циљевима и без предрасуда свакодневно се доказујући кроз рад и стручност.

 

Related Articles