Хотел Сребрна лисица Копаоник

Поштована професорка Снежана,

надам се да сте добро и да сте већ обавили уобичајене припреме за нову школску годину. И ми управо приводимо крају радове везане за инвестиционо одржавање и, наравно, радимо. То је уједно разлог што вам се тек сада обраћам у вези летошње праксе студената вашег Факултета коју су обављали у хотелу „Сребрна лисица“ на Копаонику.

До сада нисмо имали таквог искуства, то да студенти долазе у наш хотел на праксу, али, управо захваљујући студентима вашег Факултета, убудуће ће вам врата нашег хотела бити широм отворена. Зашто? Зато што су, благо речено, оставили предиван утисак. Како на запослене у нашем хотелу, тако и на његов менаџмент.

Одмах нам је пало у очи да су сви дошли спремни на праксу, дакле, са одговарајућом радном одећом, санитарним књижицама и добром вољом за рад. А радили су на пословима у рецепцији, кухињи, ресторану и пословима хотелског домаћинства. Нико, баш нико се није побунио на обим посла, а у нашем хотелу се озбиљно и професионално ради. Радили су, дакле, исто што и запослени и добро осетили шта подразумева рад у малом хотелу, будући да имамо свега 34 апартмана и девет двокреветних соба.

Уочили смо да су дошли и са добрим претходним знањем стеченим на предавањима али и на ранијој пракси. Својим изгледом, одмереношћу у опхођењу са хотелским гостима, ангажовањем на повереним радним задацима, жељом за новим сазнањима, изузетно коректним односом према колегама, заиста су нас све освојили и, рекох, широм отворили врата нашег хотела својим млађим колегама.

Од дванаест студената вашег Факултета који су летос били на пракси у нашем хотелу, за најмање једанаест би могло да се каже да одговарају свим нашим стандардима приликом запошљавања. На жалост, наш капацитет је сувише мали за толики број нових колега, што не значи да о некима нећемо и надаље повести рачуна, пратити њихово напредовање на факултету и размислити о евентуалном пријему у радни однос. Сигуран сам, имајући у виду претходно речено, да ће и сви остали након завршетка студија наћи одговарајуће радном место и исказати несумњиве властите квалитете.

Поштована професорка Снежана, Вашим студентима као и Вашем факултету и Вама лично, менаџмент и сви запослени у хотелу „Сребрна лисица“, желимо даље успехе у раду и још бољу сарадњу са привредним организацијама којима недостају млади стручњаци управо профила ваших студената а од којих ваља очекивати да једнога дана учине онај велики корак у нашем туризму који сви заједно одавно очекујемо и нашу земљу сврстају у сам врх међународних туристичких дестинација.

Срдачан поздрав,

Зоран Станишић, директор

Хотел "Сребрна лисица" Копаоник

 

Related Articles