Mona Plaza Златибор

Subject: Studenti koji su bili na praksi sa Fakulteta za Hotelijerstvo i Turizam Vrnjacka Banja, Mona Plaza Zlatibor

To: natasa djordjevic

Postovana,

Zelim da Vam se zahvalim i da Vam prenesem par utisaka vezano za studente koji su bili kod nas na letnjoj praksi, Nadji Tomasevic i Urosu Milosavljevicu. Za oba studenta imam samo reci hvale. Oboje su veoma uredni, vredni i zainteresovani za  posao. Dolazili su na vreme u smenu, bili zainteresovani za svakodnevnu organizaciju rada, vredno ucili i odradjivali sve zadatke, koji su pred njih stavljani. Uros se posebno istakao, radeci u hladnoj kuhinji i poslasticarnici, cesto je i svojevoljno ostajao posle smene ili dolazio i ranije, raspolozen za rad, a istovremeno i za dalje ucenje kroz razgovor sa mnom i ostalim iskusnim kolegama. Nista manje ne bih mogao da kazem ni za Nadju.

Jos jednom, zahvaljujem sa na saradnji, sa njima cemo ostati u kontaktu, jer su za danasnje vreme stvarno vredna i izvanredna deca, koju bih ponovo voleo da vidim kod nas na praksi, a kasnije mozda kao i deo svoje ekipe, zaposlene u kuhinji. Njihova pomoc i rad su nam bili od neprocenjive vrednosti kroz celu letnju sezonu, koja je bila veoma jaka i turbulentna, za dosta posla i izazova.Jos jednom, sve reci hvale za oba studenta, izgradice se u velike kuvare i sefove i jos vece ljude.

S' postovanjem

--

Stanojević Aleksandar | Executive Chef - Šef kuhinje

www.monazlatibor.com

Хотел Grand Копаоник - Награђени студенти за успешно обављену стручну праксу

Четворо студената нашег Факултета који су у хотелу Grand на Копаонику обављали плаћену летњу праксу, награђени су бесплатним боравком у хотелу уз могућност коришћења свих садржаја хотела (Стојан Ћирковић, Татјана Милић, Ивана Јоксић, Катарина Трујић). За најбољег студента сезоне изабран је студент прве године Стојан Ћирковић.

Zepter хотел Врњачка Бања

Pohvala za studente

Од      direktor

Датум   2021-09-22  13:08

Draga Snežo,

zahvaljujem se u ime hotela, kompanije Zepter, i u moje licno ime, na ovogodisnjoj saradnji sa Vasom cenjenom ustanovom.

Studenti koji su bili kod nas na STRUČNOJ PRAKSI, saradjivali sa nama protekla 2-3 meseca, bez izuzetka zasluzuju sve pohvale, najpre za pristojnost, odgovornost, marljivost, ali i posvećenost, istrajnost.

Bilo je zadovoljstvo saradjivati sa njima, uz napomenu da student završne godine Dušica Petrović nastavlja saradnju sa hotelom, i započinje radni odnos u istom.

Veliki pozdrav tebi, celom kolegijumu fakulteta, sa željom za nastavak uzajamne dobre i uspesne saradnje u narednim periodima i projektima.

S poštovanjem,

Vojislav Alimpić - direktor ZEPTER hotela Vrnjačka Banja

www.zepterhotels.com

Хотел Фонтана Врњачка Бања

Наслов: RE: Studentska praksa

Датум: 2021-09-23 14:51

Од: "HR - Hotel Fontana"

За: "'vesna.milovanovic'"

Poštovana Vesna,

Saradnja sa studentima je bila izvanredna.

Svi studenti su pokazali izuzetno zalaganje, incijativu kao i timski duh.

Od studenata su se posebno izdvojile Minja Marinković, Jelena Džamić i Danijela Glavonjić.

Minja i Jelena su nakon prakse zasnovale radni odnos u Hotelu Fontana.

Za sve dodatne informacije stojim na raspolaganju.

Srdačan pozdrav.

Srdačan pozdrav iz Vrnjačke Banje / Best regards from Vrnjačka Banja

Marija Jotić

HR koordinator

Хотел Слатина Врњачка Бања

Slatina/praksa
Од Djordje Trmcic
За       snezana.milicevic
Датум   2021-09-23 08:38

Poštovane profesorke,
pre svega da vam se zahvalim na izuzetnoj saradnji i ove godine u realizaciji stručne prakse. Studenti su pokazali izuzetnu volju za učenjem i ambiciju za daljim usavršavanjem, kao i spremnost za rad. Studenti su praksu obavljali u periodu od mesec dana i to u različitim sektorima (F&B, Front desk, Housekeeping) kako bi dobili kompletniju predstavu o tome kako funkcioniše hotelsko preduzeće, i pre svega da shvate da je hotel jedan lanac sačinjen od karika (sektora) koji moraju da funkcionišu zajedno da bi gosti i svi ostali bili zadovoljni.
Izdvojio bih vremena da pohvalim studentkinju Bojanu Bojović koja je pokazala najveću profesionalnost, spremnost za sticanje novih znanja i izuzetan osećaj za uslugu. Naravno, još jednom kažem, zadovoljni smo svim studentima.
Što se tiče sledeće godine, verovatno ćemo imati nekih promena vezanih za broj studenata, trajanje prakse itd ali svakako je za to još rano, i očekujem tamo na proleće da se vidimo i napravimo novi plan.
Još jednom, hvala vama na podršci i nadam se da ste i vi zadovoljni sa naše strane.
Srdačan pozdrav

Zepter хотел Дрина

Utisci sa letnje prakse

Од       Borislav Jovičić

За       Snežana Milićević

Датум   2021-09-2410:02

Poštovana Snežo,

na ovaj način želim da Vam se zahvalim na još jednoj veoma uspešnoj saradnji.

Studenti koji su boravili kod nas su pokazali visok nivo zainteresovanosti za rad u hotelskoj industriji.

Sa dosta studenata sam imao i induvidualne razgovore u smislu pojašnjavanja procesa rada, mogućih scenarija u smislu samog procesa gosta, kao i rešavanje svega što bi trebalo. Bilo je zaista raznih pitanja i situacija tako da nam je bilo dosta zanimljivo.

Veliki broj studenata u sebi ima čak i urođene liderske sposobnosti. Jedan broj će ih daljim učenjem svakako steći.

Generalno, obzirom na uzrast i da je nekima ovo prvo odvajanje od kuće na duže, nismo imali većih problema sa studentima, a i to što je bilo nije vredno pomena.

Za vreme trajanja prakse većini studenata je ovo bio prvi posao. Svi studenti su dobili kako praktična tako i teorijska znanja za poslove kaoje su obavljali. Većina studenata je sada potpuno osposobljena za ovaj rad.

Naglašavao sam im uvek da je kao budućim menadžerima neophodno da se upoznaju sa svakim sektorom i procesom rada u hotelu.

Shvatili su da budući menadžer mora da poznaje sva radna mesta u hotelu i to često mnogo bolje od svojih zaposlenih i da je jedna od njihovih budućih uloga svakako i kontrolna a ona je često i presudna u konaćnom oblikovanju hotelskog produkta.

Možda da naglasim i da je jedan broj studenata tek sada shvatio suštinski povezanost hotelske industrije sa drugim sektorima privrede.

Jedan deo studenataje bio impresioniran mojim tumačenjem pozicioniranja, izgradnje i održavanja hotelskog brenda.

Nisu imali svest o tome koliko je bitna uloga i svaki ispit koji će položiti na fakultetu. Naravno, bilo je i onih koji uvek kažu pa što mi učimo nešto što nam neće trebati. Uspeo sam da im objasnim da su znanja koja dobijaju od Vas specifična i često veoma različita, čak i u tumačenju autora, ali i da je to proces sazrevanja svakog od nas i da na kraju miks svih položenih ispita uz dodatni lični pečat ustvari suštinski čini to naše privilegovano akadesko zvanje.

Neke studente sam ciljno puštao da rešavaju čak i konfliktne situacije i verujte da se nisam postideo.

Nije zahvalno baš da izdvajam nekoga posebno ali i sami ste svesni da je u različitosti bit kako poslovanja tako i školovanja. S tim u vezi posebno bih morao da pohvalim studentkinju Viktoriju Džatić za koju je malo reći da je sposobna, verujte svaki posao obavlja sa takvom lakoćom a od gostiju je svakodnevno dobijala samo pohvale Njena interesovanja za ovaj posao su školski primer nekoga ko je pronašao sebe u budućem zvanju. Pored nje se izdvojila i Teodora Cvejić koja je intezivno pokazivala želju za daljim učenjem i koja je takođe bila veoma hvaljena od strane gostiju. Pohvalio bih i Miloša Carevića koji je bio miljenik osoblja. Izuzetno je inteligentan. vredan i sposoban. Mogao bih o svakome ponaosob ali suštinski i ostatak studenata je bio dobar.

Draga Snežo, na ovaj način bih se zahvalio posebno i Vama lično na ovako uspešnoj saradnji uz stalna interesovanja i zalaganja za svoje poslate studente. Takode zahvaljujem se i drugim profesohma i kolegama sa fakulteta uz nadu da i sledeće godine nastavimo saradnju i ponovo zajedno im još više približimo profesiju i obučimo budući kadar.

Srdačno.

Borislav Jovičić

Hotel Manager

ZepterHotelDrina

Hotel Tami

Poštovana Tanja,

Hvala Vam na upudenom mejlu.

Svakako se radujemo bududoj saradnji.

Takodje, koristim ovu priliku a ujedno osedam i obavezu da pohvalim Slobodanku Mitid koja je bila na praksi od 01.08 - 31.08.2021.

Izuzetna sposobnost zapažanja, brzo kapira i uči, uklapa se u tim bez ikakvih problema, savladava zadatke bez ikakvih poteškoda, izuzetna komunikacija sa gostima i kolegama i ono što je kod mene , a i kod ostalih kolega ostavilo najjači utisak, jeste samoinicijativa u poslovanju.

Tako da, što se mene / nas tiče, sve preporuke !!!

Do naredne prilike, srdačno Vas pozdravljam.

City Hotel

Наслов: Re: Stručna praksa studenata
Датум: 2021-09-23 15:15
Од: City Hotel
За: "vesna.milovanovic"
Postovani,
sto se nas tice, mi smo zadovoljni kako je protekla strucna praksa. Sve je proteklo u najboljem redu i uzajamnom dogovoru. Studenti su pokazali interesovanje za ovaj posao i puno su nam pomogli.
Nadamo se daljoj uspesnoj saradnji.
Srdacan pozdrav.

Orbis Design Hotel&Spa Параћин

Poštovani gospodine Sekulić,

najiskrenije se zahvaljujemo na odličnom izboru kandidatkinja – studentkinja Vašeg fakulteta, koje ste uputili na obavljanje stučne studentske prakse u našem hotelu u periodu od 01.07. do 31.07.2019. godine. Sve studentkinje su se veoma dobro uklopile u hotelski tim i uspešno obavljale sve zadatke koji su im bili povereni, počevši od recepcijskog poslovanja, preko aktivnosti sobne službe i na kraju ugostiteljsko - restoranskog poslovanja.

Imamo veoma iskrenu i jaku želju da poimenično pohvalimo studentkinje: Aleksandru Mijajlović, Aleksandru Stamenković, Danicu Riznić i Jovanu Pavlović.

Bili bi Vam neizmerno zahvalni kada bi iste studentkinje i sledeće godine uputili na obavljanje stručne prakse u naš hotel.

Uz želju da našu dosadašnju saradnju održimo i dodatno unapredimo, srdačno Vas pozdravljamo

--

Vojkan Jovanović
direktor

ORBIS DESIGN HOTEL&SPA

Silver Lake Resort Сребрно Језеро

Postovana Tanja i Drago,

Obracam Vam se sa velikim zadovoljstvom, ovim putem zelim da pohvalim cetri studenta koji su uspesno obavili praksu u jednom od nasih objekata tacnije Restoranu Sidro. Imali smo i vise nego korektnu i uspesnu saradnju sa njima, uklopili su se sa celokupnim kolektivom, svoje obaveze i zaduzenja su obavljali besprekorno, vredni, uredni, tacni, ljubazni, timski nastrojeni. Svaka pohvala za svakog po na osob.

Moj tim i ja na celu sa njima, zeleli smo da produze praksu i ostanu uz adekvatnu novcanu nadoknadu i avgust mesec, medjutim oni su se vec organizovali sto zbog odmora sto zbog predstojecih ispita.

Nadam se uspesnoj i buducoj saradnji,  te Vas takodje molim da ove godine na vreme otvorimo konkurs za nas resort, kako bi saradnja bila duza od mesec dana.

Hvala na svemu do sada.

Srdacno Vas pozdravljam.

--

* Marina Virijevic*
F&B Menager

SILVER LAKE RESORT
12220 Srebrno Jezero, Veliko Gradište
tel: +381 12 719 50 72, 719 50 73
www.srebrnojezero.com

Драгана Петровић - Успешна Врњчанка у Емиратима

Врњачке Новине:

После неколико година успешног рада на пословима у sectors at H-TOP Hoels&Resorts Group Hotel „Amaika“‚ ‚,Calella“,Spain, компанијама „Kreativa Unlimited“ и „Air Serbija“ kao и Туристичкој организацији Врњачка Бања и Belgrade Tourism Fair и Хотел „Life Desing“, „Belgrade“ наша суграђанка Драгана Петровић добила је посао у Дубаију. Диплому из Србије Универзитета из Крагујевца у Дубаију, туристичком феномену усред пустиње, прихваили су  и Драгану наградили радним местом и дозволом за рад у Mandarin Oriental Jumeira – престижном хотелу са пет звездица у коме је услуга беспрекорна, који поред пет базена поседује и одвојене просторије за жене и мушкарце, вирпулима, саунама и парним собама, а уместо стандардних кревета за опуштање након третмана, налазе се појединачне махуне налик вигваму са удобним седиштима и лепршавим ћебадима.

– Дубаи је од давнина познат као „град злата“, идеалан спој традиционалних вредности и непоновљивих архитектонских здања. Емирати су земља, пребогата нафтом, смештена на обали Персијског залива, и представљају изванредну је прилику, уколико сте успешни, вредни, одлучни, каже ова успешна Врњчанка.

Драгана се бави хотелијерским послом а у жељи за професионализмом одлучила се за УАЕ. Као предност истиче лакше процедуре доласка у ову туристичку дестинацију са преко дест милиона посетилаца годишње, познавање језка и хотелијерство које је на веома завидном нивоу.

– Конкуренција је, истиче Драгана, у овом послу превелика. Послодавци  у УАЕ гледају и националну припадност али и образовање и искуство. Моја препорука је, наставља Драгана, управо искуство али поред стеченог академског образовања свакако је пресудно и познавање енглеског, шпанског и немачког језика.

Драгана истиче да у доласку у ову земљу предњаче факултетски образовани људи. Већина локалног становништва говори енглески језик ,но Арапи су срећни када им се обараћате на њиховом језику, траже професионалност, поштовање и пажњу, у хотелијерству посебно. Предности су свакако велике неограничене могућности у смислу каријере, искуства, напредовања, наравно и зараде.

– После само две године боравка на песку и асфалту, мој утисак је позитиван. Мислим да сам на време схватила да сам овде иста као и сви други и да је једини начин да успем у својим намерама да се доказујем кроз стручност и рад.

Mandarin Oriental Jumeira, Dubai, за успешност и професионалност у раду, Драгану Петровић награђује и проглашава победником месеца јануара за 2019. годину. Гостопримство овог несвакидашњег туристичког феномена и прилику да буде успешна Драгана је искористила на најбољу могући начин и доказала да је заиста на правом путу. Захвалност домаћина у виду овог престижног признања само су још једна потврда да је наша суграђанка дошла са јасним циљевима и без предрасуда свакодневно се доказујући кроз рад и стручност.

 

Хотел Tami Residence Ниш

Postovana Tanja,

Za vase studente mozemo samo dati reci hvale. Sve je proteklo u najboljem redu. Imali smo lepu saradnju. Nadam se i da su nesto i naucili i da ce im to znaciti ukoliko se bave slicnim poslovima.

Takodje radujemo se buducoj saradnji i novim studentima.

Srdacan pozdrav,
Irena Savic
Hotel Tami Residence

 

 

Courtyard by Marriott Београд

Postovana prof. Milićević,

Želeo bih da uputim iskrene komplimente za zalaganje vašeg studenta Nenada Erića.

Tokom prakse kod nas u hotelu Courtyard by Marriott Belgrade Nenad je pokazao veliku želju za učenjem i napredovanjem. Mislim da je pred njim blistava karijera ako ovako nastavi. Nenada su gosti neverovatno zavoleli i čak pismeno pohvalili što je retkost za tako kratak vremenski period.

Zaista je radnik za primer i zaslužuje pohvalu i priznanje.

Srdačan pozdrav

Miloš Kovačević
Restaurant Supervisor
p  +381 11 400 3023
Courtyard Belgrade City Center
Vase Čarapiċa 2-4
11000 Belgrade, Serbia

 

Хотел Србија ТИС

Poštovana dr Tanja,

hoću da izrazim veoma veliko zadovoljstvo što imamo prilike da sarađujemo sa vama kao institucijom.

Drugo, hoću da pohvalim Vašeg studenta koji je bio kod nas na stručnoj praksi. Pomenuti student je pokazao veoma veliko interesovanje za celokupno poslovanje recepcije, kao i hotela generalno. Brzina učenja kao i trud koji je student pokazao je na najvišem mogućem nivou. Ja za svojih šest godina, koliko radim u hotelu, nisam imao prilike da vidim takvo zalaganje i trud koji je koleginica, ulozila kako bi došla do novih veština i znanja. Trud, marljivost i pre svega poštenje su vrline koje svaki pretpostavljeni ceni i koji se u svakom preduzeću veoma visoko kotiraju i materijalno proprate.

Čast mi je bila, što sam imao prilike da sarađujem sa Vašom koleginicom, a nadam se i mojom budućom. S toga hoću da napomenem da je ovakav svetli primer budućnost našeg hotelijerstva. Njeno ime je Kristina Kravljača iz Knjaževca. Voleo bih da je više ovakvih primera u svim sferama društva i na svim fakultetima.

Veliki pozdrav Vama Tanja i Vašim kolegama.

Voleo bih kada bi se na nekom od predavanja pročitao ovaj mail kao podstrek svima da slede primer ovakvih osoba i studenata.

Još jednom veliki pozdrav iz Zaječara.

ŠEF RECEPCIJE
VLADA ŽIVKOVIĆ

Vladica Živković
UTP "Srbija-Tis" a.d.
Nikole Pašića bb
19000 Zaječar, Serbia
http://srbijatis.co.rs

 

Air Serbia

Draga Snežana,

Po dogovoru Vam šaljem kratak izveštaj o prethodne dve grupe praktikanata u našoj kompaniji:

Što se tiče prve grupe praktikanata, na osnovu evaluacije i na osnovu onoga što su mi koleginice prenele stekla sam utisak da im se najviše dopalo u Poslovnici i Kontakt centru. Neki od njih su imali malo manje razumevanja za preopterećenost kolega u toku sezone, ali smo te sugestije iskoristili da bolje sve uklopimo za drugu grupu studenata. Što se tiče povratnih informacija od strane mentora, bile su samo reći hvale - brzo su savladavali zadatke, trudili su se da se uklope u tim i pomažu.

Što se druge grupe tiče, očekivali smo slične povratne informacije, ali su se ipak razlikovali - najviše im se dopalo u preostala dva sektora, u Keteringu i na Aerodromu. Oni su bili malo proaktivniji i pokazali veću inicijativu za učenjem, odnosno, nisu čekali da im se zadaju zadaci već su sami tražili da rade i pomažu što je naišlo na velike pohvale kod mentora. Neki od mentora su koristili priliku da mi čak u slučajnim susretima pohvale praktikante. Takođe, ova grupa praktikanata je imala konstruktivne predloge za unapređenje same prakse i neki od njih su ih slali uz poslednju popunjenu evaluaciju.

Na kraju, skoro svi su pokazali želju za učenjem i uklapanjem u kompaniju. Ozbiljno su shvatali svoje obaveze i zadatke i izvršavali na vreme, u predviđenim rokovima.

Želim samo još jednom da napomenem da mi je bilo izuzetno zadovoljstvo sarađivati sa svima Vama. Drago nam je što smo sa tako kvalitetnim praktikantima uspešno započeli nov projekat i na najbolji način učili jedni od drugih.

Nadam se da ćemo i naredne godine uspešno sarađivati.

Srdačan pozdrav,

Ana Lazarević
HR Admin
Human Resources

Air Serbia
Jurija Gagarina 12
11000 Belgrade, Serbia

 

Туристичка организација Србије

Поштована професорка Милићевић,

Ваше студенткиње, Ана Божић и Марина Трифуновић су са великом ентузијазмом и залагањем приступиле обављању радних задатака у TОС-у. Биле су нам велика помоћ и искористићу прилику да их похвалим. Посебно бих издвојила њихово ангажовање на Конгресу византолога.

Радујем се нашој сарадњи и убудуће.

Срдачно Вас поздрављам,

Кристина Перак

Координатор информативних центара

Туристичка организација Србије

 


 

Поштована проф. Милићевић,

Било нам је велико задовољство да су студенти Факултета за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање и ове године обављали стручну праксу у Туристичкој организацији Србије.

Исто тако пријатно смо изненађени да су Ваши студенти били међу најбољима и да су вредно и предано помагали колегама из свих сектора ТОС-a (домаћи, инострани и конгресни).

Желимо ипак да издвојимо ангажованост студента Ивана Радића као и његово одлично познавање шпанског језика.

Студенткиња Сандра Јовановић је показала велику заинтересовност за све ТОС-ове активности и учествовала је у њиховој реализацији.

Уз изразе захвалности што су Сандра и Иван били део нашег тима и у нади да ћемо и следеће године сарађивати.

Срдачно Вас поздрављамо,

Весна Раца Радисављевић, Заменик директора

Кристина Перак, Координатор информативних центара

Туристичка организација Србије
Чика Љубина 8, Београд

 


 

Поштовани,

На пракси у ТОС-у били су током јула месеца Ваши студенти: Ана Жупац, Кристина Живановић и Ратко Трифуновић.

Део редовне процедуре је потписивање извештаја о обављеној пракси, тј. дневника праксе, и Ви ћете имати прилику да те дневнике прегледате.

Било би неправедно, да пропустим прилику да их посебно похвалим. Верујем да ће Вам бити значајна чињеница да су међу бољим студентима који су код нас обављали праксу. Добро владају енглеским, прецизни су, радознали и само једном постављају питање, а објашњења слушују пажљиво.

Овој пракси у ТОС-у, приступили су врло озбиљно и заиста можете бити поносни на утисак који су као Ваши студенти оставили. Било нам је заиста задовољство што су код нас обављали праксу и били су од велике помоћи нашим колегама.

Вашим студентима у будуће унапред желимо добродошлицу. До тада, срдачно Вас поздрављам.

Весна Раца,
Туристичка организација Србије

 

Хотел Славија LUX Београд

Poštovani gospodine Sekulić,

Obaveštavam vas da su studenti uspešno završili profesionalnu praksu i svi su za svoj rad pohvaljeni od neposrednih šefova,a od svih studenata izdvajamo studentkinju Aleksandru Vasojević br. indeksa 31/2012 koja je pokazala samoincijativu, preciznost, tačnost u poslovoma koji su joj zadati.

S poštovanjem,

CVETKOVIĆ PREDRAG
Upravnik hotela Slavija III

__________________
SLAVIJA HOTELI d.o.o.
Svetog Save 1-9
11000 Belgrade, Serbia
www.slavijahotel.com

 

Хотел Извор Аранђеловац

Poštovana Snežana,

Pre svega želela bih u ime hotela da Vam se zahvalim na divnoj saradnji i ove godine. Što se tiče studenata koji su boravili tokom jula i avgusta, imamo samo reči hvale. Tačnije kolege iz svakog sektora pojedinačno gde su obavljali dužnosti su jako zadovoljni kako njihovim radom tako i interesovanjem i željom da što više nauče. Dosta njih je izrazilo želju da se dobrovoljno vrati ukoliko uskladi obaveze na fakultetu, što mi naravno podržavamo. Otvoreni smo takođe bili za sve sugestije i sumiranjem utisaka iz njihovog ugla, i došli smo do zaključka da shodno obimu posla studenti su jako puno naučili a i sami sebe donekle prepoznali, tačnije za šta su najviše zainteresovani. Većini je najviše zanimljiv sektor Wellness&Spa u šta i ne sumnjamo obzirom da se su imali jako malo iskustva u tom segmentu pa im je nekako to najviše privlačilo pažnju.

Dosta su zadovoljni i menadžeri sektora koji su u nekim trenucima i njima prepuštali određeni deo posla što samo govori o uzajamnom poverenju koji su stekli. Jako nam je drago što smo i ove godine sa uspehom priuštili novim studentima šansu da nauče i usmere svoja znanja.

Zahvaljujemo Vam se još jednom na divnoj saradnji i radujemo se narednoj godini i novim generacijama. Srdačan pozdrav,

Tamara Milojević

Event Manager

Hotel Izvor Aranđelovac

 


 

Poštovana Snežana,

Mogu Vas obavestiti da je praksa prošla u najboljem mogućem redu bez većih problema što se tiče discipline studenata. Studenti su prevazišli naša očekivanja i vidi se značajan pomak u odnosu na prošlu godinu. Ispunjavali su sve svoje obaveze na vreme i visoko kvalitetno u skladu sa našim zahtevima.

Vama bi se posebno zahvalio jer se vidi da su studenti došli jako dobro pripremljeni i odlično informisani o samoj praksi. Takođe ste jako dobro odreagovali i na sitne probleme koje smo imali tako da su veoma brzo rešeni.

Bilo je dosta studenata koji su bili jako zainteresovani da saznaju i više od redovnog programa prakse što me posebno raduje. I mi smo posle iskustva od prošle godine ubacili dosta novih stvari u samu obuku i program prakse što se pokazalo jako korisno.

Nadam se da su studenti barem upola zadovoljni obavljenom praksom koliko smo mi zadovoljni njima.

Hvala Vam puno na svemu. Prenesite studentima pozdrave i nadam se da ćemo dugo i uspešno sarađivati.

Pozdrav

Nenad Ikonić
General Manager

Hotel Izvor Aranđelovac
Mišarska 2b, 34300 Aranđelovac, Srbija

 


 

Poštovana gospođo Milićević,

Hteo bih da Vam se ovim putem zahvalim od strane uprave Hotela Izvor na odličnom izboru studenata koji su kod nas proveli praksu.

Pokazali su visok nivo zalaganja, znanja, spremnosti na rad i učenje. Bilo nam je zadovoljstvo da budemo domaćini maloj ali odabranoj grupi studenata Vašeg fakulteta. Prenesite im naše pozdrave i nadamo se da ćemo nastaviti ovako uspešnu saradnju i u budućnosti.

Srdačan pozdrav,

Nenad Ikonić
Operation Manager

Mišarska 2b 34300 Aranđelovac, Serbia
www.a-hotel-izvor.com

 

Нишки цвет Ниш

Poštovana gospođo Milovanović,

Najpre želim da Vam se zahvalim na ukazanom poverenju i prilici da uzmemo skromno, ali aktivno učešće u obrazovnom procesu naših mladih kolega.

Ovi sjajni mladi ljudi na najbolji način predstavljaju i Fakuletet i sebe. Svi zajedno možemo biti ponosni na njih, učeći na primerima kako treba, ali i kako ne treba raditi, verujem i nadam se da će biti bolji od nas.

Zaista se radujemo daljoj saradnji.

Srdačan pozdrav,

Ljuba Andrić
Menadžer
@: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
W: www.niskicvet.com

 

Хотел Даби Крушевац

Postovanа gospođo Milićević,

Pre svega da Vam se zahvalimo na primljenom priznanju, zaista nam je bilo zadovoljstvo da i ove godine radimo sa mladim, vrednim i kreativnim ljudima. Nadamo se da će se ova dobra praksa i ubuduće nastaviti, tako da smo Vam i ubuduće na raspolaganju.

Puno pozdrava,

Saša Milenković
menadžer hotela "Dabi" Kruševac
Dostojevskog b.b 37000 Kruševac, Srbija

 

Lovefest

Poštovana Snežana,

iza nas je uspešno organizovan Lovefest 2015, siguran sam da nije bilo praktikanata sa vašeg fakulteta da ne bi bilo tako, zato želim da Vam se zahvalim, da kažem da je zadovoljstvo obostrano i da nestrpljivo čekamo sledeći festival koji će nadamo se biti upotpunjen Vašim studentima.

Za studente imam sve same pohvale, disciplinovani su, kulturni, komunikativni, elokventni i voljni za rad.

Bili su podeljeni u 2 sektora (kamp recepcija i bazen), volonteri na kamp recepciji su sastavljali ugovore, izdavali šatore, pružali potrebne informacije o festivalu, Vrnjačkoj Banji itd. Volonteri na bazenu su pomagali u organizaciji našeg H20 Stage-a, malo su nosili smeće ako je bilo potrebno, pomagali su radnicima, čistili i tako dalje.

Smene studentima nikada nisu prelazile 6h dnevno i najbitnije od svega jeste da smo mi ispoštovali dogovor da ne rade kada je mrak već samo preko dana, tako je i bilo. Studenti su uvek dolazili na vreme na volontiranje, nisu pravili nikakve probleme, nisu ulazili u rasprave sa ostalim volonterima ili učesnicima festivala, nisu se bunili za zadatke i dužnosti, sve je bilo baš onako kako treba.

Studenti su od nas dobili sertifikat kojim potvrđuju volontiranje na našem festivalu, za vreme smene im je bilo obezbeđeno piće, preko dana su imali ručak u restoranu a za večeru su dobili naše tokene koji su zvanično sredstvo plaćanja na festivalu i njima su sebi kupovali večeru i piće, takođe su svi dobili i dve Lovefest majice.

Mislim da smo studentima pružili naš maksimum, siguran sam da su stekli veliko iskustvo na našem festivalu, siguran sam da su upoznali dosta novih ljudi, i ono najbitnije: prijatelje za ceo život.

Veliki pozdrav

S poštovanjem,

Đorđe Trmčić
"Lovefest"

 

Туристичка агенција Spa Travel & Service

Poštovana Snežana,

Moram da Vam kažem da je Marijana Seočanac najbolji student koji je ikada bio na praksi kod nas i u Sunny Hill-u. Njeno opšte znanje (iz svih oblasti) kao i znanje iz struke prevazilazi naša očekivanja. Nadam se da ćete ovo imati na umu prilikom ocenjivanja.

Ukoliko budemo imali prostora mi ćemo je angažovati po završetku studija a možda i ranije.

S poštovanjem,

Nikica Pantović

"SPA TRAVEL & SERVICE"

Vrnjačka Banja

 

Хотел Сребрна лисица Копаоник

Поштована професорка Снежана,

надам се да сте добро и да сте већ обавили уобичајене припреме за нову школску годину. И ми управо приводимо крају радове везане за инвестиционо одржавање и, наравно, радимо. То је уједно разлог што вам се тек сада обраћам у вези летошње праксе студената вашег Факултета коју су обављали у хотелу „Сребрна лисица“ на Копаонику.

До сада нисмо имали таквог искуства, то да студенти долазе у наш хотел на праксу, али, управо захваљујући студентима вашег Факултета, убудуће ће вам врата нашег хотела бити широм отворена. Зашто? Зато што су, благо речено, оставили предиван утисак. Како на запослене у нашем хотелу, тако и на његов менаџмент.

Одмах нам је пало у очи да су сви дошли спремни на праксу, дакле, са одговарајућом радном одећом, санитарним књижицама и добром вољом за рад. А радили су на пословима у рецепцији, кухињи, ресторану и пословима хотелског домаћинства. Нико, баш нико се није побунио на обим посла, а у нашем хотелу се озбиљно и професионално ради. Радили су, дакле, исто што и запослени и добро осетили шта подразумева рад у малом хотелу, будући да имамо свега 34 апартмана и девет двокреветних соба.

Уочили смо да су дошли и са добрим претходним знањем стеченим на предавањима али и на ранијој пракси. Својим изгледом, одмереношћу у опхођењу са хотелским гостима, ангажовањем на повереним радним задацима, жељом за новим сазнањима, изузетно коректним односом према колегама, заиста су нас све освојили и, рекох, широм отворили врата нашег хотела својим млађим колегама.

Од дванаест студената вашег Факултета који су летос били на пракси у нашем хотелу, за најмање једанаест би могло да се каже да одговарају свим нашим стандардима приликом запошљавања. На жалост, наш капацитет је сувише мали за толики број нових колега, што не значи да о некима нећемо и надаље повести рачуна, пратити њихово напредовање на факултету и размислити о евентуалном пријему у радни однос. Сигуран сам, имајући у виду претходно речено, да ће и сви остали након завршетка студија наћи одговарајуће радном место и исказати несумњиве властите квалитете.

Поштована професорка Снежана, Вашим студентима као и Вашем факултету и Вама лично, менаџмент и сви запослени у хотелу „Сребрна лисица“, желимо даље успехе у раду и још бољу сарадњу са привредним организацијама којима недостају млади стручњаци управо профила ваших студената а од којих ваља очекивати да једнога дана учине онај велики корак у нашем туризму који сви заједно одавно очекујемо и нашу земљу сврстају у сам врх међународних туристичких дестинација.

Срдачан поздрав,

Зоран Станишић, директор

Хотел "Сребрна лисица" Копаоник

 

Туристичка организација општине Куршумлија

Poštovani,

Studenti koji su obavljali stručnu praksu ove godine imali su znatno više obaveza nego prethodnih godina s obzirom da smo imali više manifestacija ove sezone i uveli smo obuku za turističke vodiče na lokalu koju su prošli svi studenti na praksi.

Takođe, studenti su pokazali veliku zainteresovanost u radu i redovno su pohadjali i izvršavali sve obaveze.

Nadamo se da im je praksa bila od velike koristi za nastavak studija.

Срдачно, | Best regards,
*Туристичка организација општине Куршумлија**| Tourism organisation of Kursumlija*
*Палих бораца 15, 18430 Куршумлија | Palih boraca 15, 18430 Kursumlija, Serbia*

 


 

Драга Тања,

Захваљујемо се на упиту и сарадњи са нашом организацијом.

Стручну праксу у нашој организацији обављао је студент Ана Симић. Студент је стручну праксу обављао током јула месеца и почетком августа, када је организација имала повећан обим посла због припреме и одржавања манифестација "Куршумлијска гитаријада" и "Културно лето", те нам је Анина посвећености, заинтересованост и ажурност била од велике помоћи. Ана је учествовала у свим активностима током припреме манифестација. Такође, у наведеном периоду имали смо неколико организованих посета нашем граду и Ђавољој Вароши, и у тим активностима организације и вођења је студент био укључен. Студент је радио и на прикупљању података и предлога за редизајн сајта Туристичке организације.

Сходно наведеном, изузетно смо задовољни обављеном стручном праксом, и похваљујемо Ану на заинтересованости, посвећености и одговорности за време трајања стручне праксе.

Пуно успеха желимо Вама у раду и студентима на факултету. Свако добро!

Срдачан поздрав,

"Туристичка организација општине Куршумлија"

 

Хотел Голф Крушевац

Поштовани,

Пре свега Вам се захваљујемо на меилу и интересовању за студенте.

Показали су се изузетно и одлично су се снашли у свим пословима у нашем угоститељском објекту (пословима рецепције, шанкера, кухиње,...). Веома смо задовољни њиховим способностима везаних за тимски рад. Све у свему, од нас само похвале.

Срдачан поздрав

Хотел Голф, Крушевац