Menu
Етно-домаћинство Шеклер Рудно

Етно-домаћинство "Шеклер" пружа своје услуге у области угоститељства и сеоског туризма од 1991. године. Домаћинство поседује етно-ресторан, собе, брвнару са два апартмана и две брвнаре са по једним апартманом.

Ресторан "БЕЛИ БАГРЕМ" урађен је и опремљен у етно-стилу, са великом, затвореном терасом од дрвета и камена, капацитета преко 100 места.
Уз топло гостопримство породице Шеклер, њихову изврсну кухињу, где се храна може припремати и по жељи гостију, као и спремност да вам у свему изађу у сусрет и упознају вас са природним лепотама овог краја, загарантован вам је одмор, испуњен радошћу, миром и богатим садржајима, којима се осмишљава ваш боравак на овој прелепој планини.

Породица Шеклер вас позива да Рудно доживите и да утиске поделите са другима, који би, такође, могли да уживају у лепотама и чарима сеоског и планинског туризма. Овде се нећете осећати као гост или туриста, већ као део пријатног породичног окружења.

 

Етно село Голијски конаци

У селу Комадине, у подножју Парка природе и Резервата биосфере Голија, у непосредној близини „Римског моста” и реке Моравице на надморској висини од 650 метара, удаљено 15 километара од Ивањице налази се сеоско туристичко домаћинство „Голијски конаци” власништво породице Милосављевић.

Располаже са више од 20 лежаја распоређених у две куће „Голија“ апартманског типа, и кућама брвнарама, са купатилима, кабловском ТВ у сваком апартману и брвнари. „Голијски конаци” поседују и заједничку просторију „Крчма” - ресторан, која служи за исхрану и боравак гостију. Храна која се служи је домаћа.

У оквиру домаћинства имају домаће зивотиње (козе, овце) и рибњак са пастрмком. Неке од садржаја које „Голијски конаци” нуде су: отворен базе, парк за децу, обележене стазе за шетњу, терен за кошарку, стони тенис, стони фудбал, вожња бицикла. Поред ових садржаја „Голијски конаци” се баве производњом традиционалних производа који се искључиво припремају по старим рецептима, а то су слатка, сокови, џемови, интегрална брашна.

 

Ивањички конаци Ивањица

Ивањички конаци удаљени су 180 км од Београда, а налазе се на само 5 км од центра Ивањице. Опремљени су најсавременијом опремом и намештајем. На услузи имају дванаест лукс апартмана и одвојену кућу као целину, која има пространу дневну собу са камином, комфорно купатило, кухињу, две спаваће собе и велику наткривену терасу са које се пружа предиван поглед ка планинским масивима Јавора и Голије. Мир и тишина учиниће Ваш одмор незаборавним у овом предивном природном амбијенту.

У нашим конацима можете наћи мир за Ваш заслужен одмор. Савремени смештај, предивни пејзажи, чист ваздух, домаћа храна, крчма, базен и лежаљке су само део онога што ће Вам одморити тело и душу.

Уколико сте ипак више за активан одмор, организоваћемо Вам планинске шетње, излете, вожњу бицикли и моторних квадова, моторних санки (у зимском периоду), обиласке околних културно-уметничких знаменитости и још доста тога.

Ивањички конаци могу бити и креативни додатак Вашем бизнису. Разликујте се од других и организујте стручне семинаре или скупове, пословне састанке, презентације или прославе на месту које ће Ваше клијенте оставити без даха.

 

Ayusa

Гостољубље је сеоски-туристички комплекс који се налази на обронцима планине Маљен у селу Мионица (јужна страна Дивчибара) на надморској висини од 600м, а прво веће насеље је варош Косјерић удаљено 13 км.
Комплеx се простире на 12 хектара површине где су у делу од око 2 хектара груписани сви објекти.
Гостољубље располаже са 7 вајата. Поред вајата у понуди смештаја налази се кућа за госте са четири трокреветне собе и два купатила.
Ресторан има заједнички простор за госте са салом од 60 места и терасом од 30 места. Исти простор често се користи за семинаре, прославе, презентације... Храна која се служи претежно је домаћа, производи се у домаћинству или у селу.
У оквиру домаћинства налази се фарма са већином домаћих животиња типичних за ово планинско подручје (краве, овце, козе, свиње, кокошке...)
У оквиру комлекса издвајамо отворени базен, дечији парк за игру, излетиште Обрежак са видиковцем и роштиљем, а свакодневне пољопривредне активности често су атрактиван садржај првенсвено за децу из већих градова.