Стручна екскурзија студената друге године Гастрономског менаџмента


Студенти друге године Гастрономског менаџмента у оквиру стручне екскурзије која је организована у циљу стицања практичних знања из предмета Технологија хране и пића, предвођени доц. др Соњом Вељовић, посетили су фабрику прераде воћа и поврћа „Поло“ у Чачку, Ваљевску фабрику пива и Средњу пољопривредну школу у Ваљеву.

Током посете фабрике „Поло“ студенти су имали прилику да се упознају  са машинама за прераду и припрему 65 различитих производа од воћа и поврћа.

У Ваљевској пивари упознали су се са тајнама великих мајстора како припремити светло лагер пиво, са свим детаљима производње од избора сировина до саме производње. Обишли су и савремено опремљену лабораторију за хемијску анализу и оцену пива.

Такође, студенти су посетили и Средњу пољопривредну школу у Ваљеву, њихово огледно добро на коме гаје воће и поврће за своје услуге и продају, као и различите врсте животиња. Посетили су кабинете за производњу биљних и анималних производа, конципираних за стицање практичних знања и вештина из различитих области прехрамбене технологије.