Lovefest

Lovefest је јединствена културна платформа из Врњачке Бање, која промовише музику, уметност и урбану културу младих у Србији. Фестивал је настао 2007. године, а од градске журке одржане тог лета за само годину дана прерастао је у музички, а данас највећи омладински фестивал у централној Србији. Почетком 2012. године фестивал је добио признање Министарства за омладину и спорт за највећи омладински фестивал у земљи, а годину дана касније први пут је номинован за најбољи европски фестивал.

Од 2012. године фестивал је проширен на девет нових зона, као што су Photo, Cinema, Graffiti, Chill, Eco, Workshop, Street Basket, Extreme and Kids zone, чији је циљ да мотивишу и подрже уметност и културу младих, као и омладински активизам у централној Србији.

Активности УГ Lovefest усмерене су и на акције које доприносе развоју једнакости, солидарности и толеранције међу људима са акцентом на пројекте који имају хуманитаран, социјални, еколошки, едукативан и забавни карактер. До сада су реализоване акције „Превенција ХИВ-а“, као и хуманитарне акције „Храна за све“ и „Flood of love“ у оквиу које је Lovefest заједно са фондом Б92 помогао да се сакупи новац за особе угрожене у поплавама у мају 2014. године.

 

Врњачки Карневал

Врњачки Карневал је уз Гучу и Exit највећа туристичка манифестација у Србији и свакако представља круну дешавања током сезоне. Ова манифестација окупи преко 200.000 посетилаца. Током недељу дана у јулу месецу Врњачка Бања је једна велика сцена на којој се одржава велики број маскенбала, фестивала, изложби, концерата, позоришних представа, спортских дешавања... А, свакако, централни догађај карневала је Велика међународна карневалска поворка. Велики број карневалских група из целог света гарантује добру забаву и провод током ових дана. Током карневалских дана наићи ћете на топао дочек ваших домаћина и карневалско расположење које ће вам омогућити да све проблеме оставите по страни. Из године у годину ова манифестација окупља све већи број учесника и посетилаца како из земље тако и из целог света. Признање за досадашњи рад представља "Туристички цвет" за најбољу туристичку манифестацију. Ову престижну награду додељује Туристичка организација Србије уз подршку Министарства трговине, туризма и услуга.

 

Go to top