Научне активности наставника и сарадника факултета

Проф. др Драго Цвијановић: Први научно-стручни Симпозијум са међународним учешћем "Пиво, пиварство и хмељарство"У организацији
НАУЧНОГ ДРУШТВА АГРАРНИХ ЕКОНОМИСТА БАЛКАНА,

 суорганизацији:

  • ВИСОКЕ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ СТРУКОВНИХ СТУДИЈА У ЗРЕЊАНИНУ;
  • ФАКУЛТЕТА ЗА ХОТЕЛИЈЕРСТВО И ТУРИЗАМ У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ, УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ;
  • РАЗВОЈНЕ АКАДЕМИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ СРБИЈЕ,
  • “ДНЕВНИК-ПОЉОПРИВРЕДНИК”-а А.Д. НОВИ САД, И
  • ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ “CARAVAN” Д.О.О. ЗРЕЊАНИН

и под покровитељством:

ГРАДА ЗРЕЊАНИНА,
ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ, И
ПОКРАЈИНСКО ГСЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ АП ВОЈВОДИНЕ.

Организован је Први научно-стручни Симпозијум са међународним учешћем “Пиво, пиварство и хмељарство”, који је одржан од 28. до 30. августа 2017. године, у Зрењанину.

Било је присутно преко 200 учесника. Заједно са колегиницама са Високе пословне школе струковних студија из Новог Сада (др Александра Вујко и др Тамара Вујко) проф. др Драго Цвијановић презентовао је рад „Савремени тренд гастрономског туризма: пивски туризам“.

Осим презентације рада, проф. др Драго Цвијановић и др Дејан Секулић обавили су и неколико разговора о сарадњи нашег факултета са факултетима, институцијама и пиварама из земље и иностранства.

Проф. др Драго Цвијановић: VIII међунаросни сајам руралног стваралаштва "Таревци 2017"На позив Опште пољопривредне задруге “Таревци” п.о. Таревци, општина Модрича, Република Српска, БиХ, проф. др Драго Цвијановић учествовао је на VIII МЕЂУНАРОДНОМ  САЈМУ  РУРАЛНОГ  СТВАРАЛАШТВА, „ТАРЕВЦИ 2017.“

У петак, 21.07.2017.године учествовао je на Научном саветовању на тему: “Локални економски развој – стање и како га побољшати: Кориштење потенцијала наше земље за развој иновативног и конкурентног руралног туризма.“

Проф. др Драго Цвијановић одржао је предавање под насловом: „Предуслови за покретање руралног туризма“,

Током одржавања овог скупа остварени су бројни контакти са колегама из иностранства и потенцијалним партнерима на пројектима.

Проф. др Драго Цвијановић, доц. др Снежана Милићевић, доц. др Александра Митровић и мр Весна Миловановић: „Одржива пољопривреда и рурални развој у функцији остваривања стратешких циљева Републике Србије у оквиру Дунавског региона“

 

На позив Института за економику пољопривреде из Београда, проф. др Драго Цвијановић, доц. др Снежана Милићевић, доц. др Александра Митровић и мр Весна Миловановић, учестовали су на Међународном научном скупу: „ОДРЖИВА ПОЉОПРИВРЕДА И РУРАЛНИ РАЗВОЈ У ФУНКЦИЈИ ОСТВАРИВАЊА СТРАТЕШКИХ ЦИЉЕВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ОКВИРУ ДУНАВСКОГ РЕГИОНА“ - развој и примена чистих технологија у пољопривреди -, који је одржан (први дан) у просторијама Привредне коморе Београда и (други дан) у просторијама Института за економику пољопривреде и Института “Михајло Пупин”. Наш факултет је био суорганизатор овог међународног научног скупа.
Међународни научни скуп је одржана 15. и 16. децембра 2016. године, током кога су презентовани приспели научни радови. На међународној конференцији је учествовало више од 40-так научних истраживача и професора из Румуније, Италије, Пољске, Босне и Херцеговине и Србије. Са нашег факултета било је два рада.
На међународном научном скупу су иницирани разговори о пројектној сарањи и успостављени договори о даљој сарадњи са колегама из Румуније, посебно око подизања квалитета нашег часописа и постављање истог на међународне базе података. 

Прилог: Агенда скупа

Проф. др Драго Цвијановић: "Risk in the food economy - theory and practice", Jachranki Пољска

На позив Institute of Agricultural and Food Economics - National Research Institute, из Варшаве проф. др Драго Цвијановић је учествовао на Међународној конференцији "Risk in the food economy - theory and practice", која је одржана у Jachranki, Пољска.
Међународна конференција је одржана у периоду од 23. до 25. новембра 2016. године, током које су презентовани приспели научни радови и организоване научне дискусије. На међународној конференцији је учествовало више од 70-так научних истраживача и професора из Аустрије, Румуније, Бугарске, Пољске, Португалије, Украјине, Естоније, Чешке, Словачке, Мађарске, Литваније, Босне и Херцеговине и Србије. И проф. др Драго Цвијановић је презентовао свој рад.
На конференциј су презентована достигнућа и правци будућег развоја нашег Факултета, иницирани разговори о пројектној сарањи и успостављени договори о потписивању уговора о пословно-техничкој сарадњи са West Pomeranian University of Technology, Szczecin, Faculty of Economics.
Током тродневног скупа остварени су бројни контакти са колегама из иностранства и потенцијалним партнерима на пројектима.

Проф. др Драго Цвијановић: Fifth INTERNATIONAL CONFERENCE COMPETITIVENESS OF AGRO-FOOD AND ENVIRONMENTAL ECONOMY, CAFEE 2016

 

На позив THE BUCHAREST UNIVERSITY OF ECONOMIC STUDIES, Faculty of Agro-Food and Environmental Economics and Research Center of Regional Analyzes and Policies, проф.др Драго Цвијановић-декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи учествовао је на Fifth INTERNATIONAL CONFERENCE COMPETITIVENESS OF AGRO-FOOD AND ENVIRONMENTAL ECONOMY, CAFEE 2016, која је одржана у Букурешту, Румунија, 10 -11. новембра 2016. године.

Суорганизатори овог скупа били су:

  • Institute of Agricultural and Food Economics - National Research Institute, Poland 
  • University of Verona, Italy 
  • Institute of Agricultural Economics, Serbia
  • Mediterranean Agronomic Institute of Chania, Greece
  • Faculty of Economic Sciences, Petroleum and Gas University of Ploiesti, Romania

Међународна конференција је одржана у периоду од 10 - 11. новембра 2016. године, током које су презентовани приспели научни радови и организоване научне дискусисије. Учествовало је више од 60 научних истраживача и професора из Румуније, Бугарске, Пољске, Италије, Финске, Украјине, Молдавије, Енглеске и Србије. На Међународној конференцији свој рад презентовао је проф.др Драго Цвијановић, декан Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи.

На семинару су презентована достигнућа и правци будућег развоја нашег Факултета, иницирани разговори о пројектној сарањи и успостављени договори о потписивању уговора о пословно-техничкој сарадњи са THE BUCHAREST UNIVERSITY OF ECONOMIC STUDIES, Faculty of Agro-Food and Environmental Economics, and Research Institute for Agricultural Economics and Rural Development. Током дводневног скупа остварени су бројни контакти са колегама из иностранства и потенцијалним партнерима на пројекту.

2012. www.hit-vb.kg.ac.rs; хит-вб.кг.ак.срб
Free Joomla Templates by Joomla 2.5 Template Maker